Kako zmanjšati uživanje sladkih gaziranih pijač

Reuters
23.06.2019 03:30

Izvedenci so preučili izsledke raziskav in ocenili, kako učinkoviti so različni ukrepi za zmanjšanje uživanja gaziranih in drugih sladkih pijač, ki veljajo za enega od glavnih povzročiteljev epidemije debelosti po vsem svetu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Vanovšek

Strategije, vključno z omejenim dostopom do gaziranih pijač v šolah, umikom teh pijač z otroških jedilnikov v restavracijah ter jasnejšim etiketiranjem, utegnejo zmanjšati njihovo uživanje. Tako je vsaj pokazala analiza, objavljena v reviji The Cochrane Database of Systematic Reviews. Soavtor študije Hans Hauner, profesor nutricionistike na Tehnični univerzi v Münchnu, je zapisal, da stopnje debelosti in sladkorne bolezni po vsem svetu naraščajo in da tega trenda brez obsežnih in učinkovitih ukrepov ne bo mogoče spremeniti. Po Haunerjevih besedah morajo tudi vlade in industrija sprejeti ukrepe, ki bodo potrošnike spodbudili k izbiri zdrave hrane in pijače. Najnovejše poročilo razkriva, kateri so ključni ukrepi, s katerimi je mogoče ta cilj doseči.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta