Ker je pred nami sproščen letni čas, naj bo takšno tudi ličenje. Naravno, nežno in nedramatično

Denis Živčec Denis Živčec
13.06.2021 03:15
Morda ste se zadnje mesece dolgočasili, vaša koža pa si je ob delu od doma in odsotnosti družabnih dogodkov od ličil precej oddahnila. Tudi sami ste najbrž ugotovili, da je vaš obraz tudi brez kamuflažnih barv videti ljubek in da ste s kakšno plastjo pudra manj videti celo mlajši.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ustnice poleti premažemo le z brezbarvnim ali barvnim glosom in to je to. Foto: Profimedia
Profimedia

Morda pa ste med tistimi, ki so ličenje tako zelo pogrešali, da že komaj čakajo na prvo priložnost, ko bodo lahko na plano potegnili cel arzenal dekorativne kozmetike. Če vas to osrečuje, dajte si duška, sicer pa poletje kliče po naravnem, zmernem, komaj opaznem ličenju.

Nič ne bo narobe, če se odločimo, da kože na obrazu poleti ne bomo pudrali, pa naj k odločitvi prispeva želja po tem, da si naša koža malce odpočije, ali pa nam poleti, ko je vroče in se potimo, preprosto ne ustreza nanos težkih tekstur. Kakorkoli, izognimo se gostim, težkim in hranljivim kremam in pudrom, raje jih zamenjajmo s tekočimi, lahkimi, vlažilnimi, nikakor ne svetlečimi se, ampak mat. Vsekakor je koristno, če bodo uporabljene kreme, losjoni, pudri ipd. vsebovali ustrezno UV-zaščito, ki bo kožo ščitila pred morebitnimi poškodbami zaradi škodljivega vpliva sončnih žarkov.

Navlažena koža je osnova

Namesto sončenja, naravnega ali umetnega, za katero zdaj zanesljivo in dokazano vemo, da je nevarno in nezdravo, naj tiste, ki še zmeraj prisegajo na porjavelo kožo in se še niso navadile tega, da postaja svetla polt vse bolj modna, posežejo po kakšni kakovostni samoporjavitveni kremi ali gelu, ki bo ne le poskrbel za rahlo zagorelo in sijočo polt, temveč bo obenem prekril drobne nepravilnosti na koži, za katere sicer potrebujemo korektor in puder.

Poskrbeti velja, da bo koža dobro navlažena, saj je to pogoj za sijoč in zdrav videz. Foto: Profimedia
Profimedia

Če se pri višjih temperaturah potimo tudi po obrazu, je dobro, da svoja običajna ličila zamenjamo za odpornejša proti vodi, saj bodo tako obstojna tudi, ko bo termometer krepko preskočil 30 stopinj Celzija. Pomembno je, da lahko naličene s takimi ličili tudi brez skrbi zaplavamo.

Podlaga za ličila naj bo torej poleti lahna. Poskrbeti velja, da bo koža dobro navlažena, saj je to pogoj za sijoč in zdrav videz. Poleg že neštetokrat omenjene precejšnje količine tekočine, ki naj bi jo vsak dan popili v obliki vode, čajev ali naravnih sokov, uporabljamo lahno vlažilno kremo. Če se nam zdi, da naša koža potrebuje več kot samo vlažilno kremo, se lahko odločimo za hranljivejšo nočno kremo, ki bo kožo čez noč nahranila z vitamini in maščobami. Poleti so zelo učinkovita tudi pršila za obraz, ki si jih večkrat na dan osvežimo z mineralno vodo v razpršilu.

K poletju se verjetno najbolj naravno podajo barve zemlje, zato ne preseneča, da nanje prisega tudi letošnje modno poletje. Barve so torej umirjene, v vseh odtenkih rjave, od bež do temno rjave, še zmeraj je veliko bakrene, medene in zlate. Zvečer si lahko oči poudarimo s črtalom, privoščimo si lahko tudi tako imenovane mačje oči, kjer črto potegnemo daleč navzgor ob kotičkih očes. Ustnice so v primerjavi z očmi skromnejše, premažemo jih le z brezbarvnim ali barvnim glosom.

Ne pozabite na nohte

Ne pozabite na nohte na nogah. Na rokah naj bodo nohti svetli, torej nežno rožnati ali umazano beli, na nogah pa z lakom kar pogumno: uporabite močne barve, kot sta živo in bordojsko rdeča, letos je zelo modna tudi ciklamna. Čeprav barva laka na rokah in nogah ne bo enaka, pa seveda pazite, da se bodo odtenki prelivali med seboj.

Ne pretiravajte. V zadnjih mesecih ste zagotovo ugotovili, da ste tudi manj naličeni zelo ljubki. Foto: Profimedia
Profimedia

V poletnih mesecih uporabljamo dišave brez alkohola. Koža je namreč zaradi sonca občutljivejša, alergije so pogostejše, močna dišava pa lahko ob višjih temperaturah spremeni svoj vonj in povzroči kožno depigmentacijo. Zato je poleti primernejša uporaba nežnih in svežih vonjev, morda se celo odrečemo parfumu in namesto njega izberemo osvežilno vodico ali dišeč losjon za telo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta