Na koncertu Lačnega Franza: Vedno ob istem odru

Bojan Tomažič Bojan Tomažič
15.12.2019 00:08

Vili Lamovšek je leta 1994 na koncertu Lačnega Franza v dvorani Štuk stal na istem mestu pred odrom kot letos, pričajo fotografije našega fotoreporterja Andreja Petelinška.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vili Lamovšek 2019 (z majico pred množico) na letošnjem koncertu v Štuku
Andrej Petelinšek

Takrat sem bil dijak šole za fotografe in Vili mi je pomagal priti povsem blizu bendu, se dogodka izpred 25 let spominja Andrej Petelinšek. Vili Lamovšek tudi pomni, v tistem času je bil poleg povsod, kjer se je kaj pozitivnega dogajalo, ker ima glasbo rad, seveda tudi na koncertih. Iz Ljubljane je takrat in zdaj prišel doživet in fotografirat Lačnega Franza.
"Od leta 1994 do zdaj sem se postaral za 25 let, malo slabše vidim od blizu, fotografija se je digitalizirala, takrat sem delal slike za ovitke VHS-kaset, ki jih zdaj ni več," povzame to, kar se je od tistega časa spremenilo. Takrat je bila glasbena scena bolj razgibana, sodelujoča in ne tekmovalna. Njegovih velikih ansamblov, kakršen je bil Buldožer, ni več, je dejal aktivist, od leta 1987 udeleženec taborov za dezinstitucionalizacijo obravnave potrebnih psihiatrične pomoči. Socialni delavec je še zdaj med koordinatorji skupnosti za pomoč osebam, ki ne potrebujejo več zdravljenja v psihiatrični bolnišnici ali nadzorovane obravnave, vendar potrebujejo pomoč pri psihosocialni rehabilitaciji, vsakdanjih opravilih, urejanju življenjskih razmer in vključevanju v vsakdanje življenje.

Vili Lamovšek leta 1994, z Zoranom Predinom in Zoranom Stjepanovičem
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta