Na valentinovo s Čolo

Damijana Žišt Damijana Žišt
27.01.2019 03:39

V Stožicah bo zaljubljenim zapel neuničljivi Zdravko Čolić: "Verjamem, da bomo vsi skupaj uživali!" Njegov prvi album Ti i ja je izšel leta 1975 s hitoma Živiš u oblacima in Druže Tito, mi ti se kunemo. V naslednjih letih so sledili veliki koncerti, med njimi Čolićev nastop na stadionu Crvene zvezde pred 70 tisoč poslušalci. Zaradi svojih plesnih nastopov na odru so mu rekli jugoslovanski John Travolta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zdravko Čolić
Agencija Ekskluzivno

​Priljubljeni 67-letni pevec Zdravko Čolić bo nastopil na valentinovem koncertu v ljubljanskih Stožicah, kjer bo proslavil tudi svojo štiridesetletnico glasbene kariere, v kateri je ustvaril ogromno glasbenih hitov. Koncert v okviru turneje Ono malo sreče (Tisto malo sreče) bo 14. februarja. "Veselim se valentinovega koncerta," pravi popularni Čola, ki pogosto pride v Slovenijo tudi zasebno, ker je navdušen nad lepotami naše dežele in prijaznimi ljudmi. "Slovenija je lepa dežela. Tu imam prijatelje, ki niso iz mojega posla, z njimi se zelo rad družim. Tako bo tudi na koncertu v Stožicah. Neizmerno sem vesel, da bom dan zaljubljenih preživel v objemu Slovencev, ki so zelo topel narod."
Razkril je podrobnosti o težko pričakovanem koncertu v Ljubljani. Znano je namreč, da Čolić na svojih koncertih vedno poskrbi za nepozabno atmosfero. "Veliko časa je minilo od mojega zadnjega koncerta v Ljubljani, ki je bil na odprtem, spomnim se, da je takrat deževalo; še več časa je minilo od mojega zadnjega koncerta v Stožicah, ki je bil decembra leta 2011. Iskreno se že veselim srečanja s slovenskimi poslušalci. Verjamem, da bomo vsi uživali v pesmih in dobrem vzdušju."
Čola slovi po razpoznavnem glasu, nalezljivi energiji in emocijah. Glede na to, da so njegovo turnejo označili tudi kot izjemno srečno, saj so obiskovalci od prvega do zadnjega takta njegovega koncerta nasmejani in pojejo z njim, je še toliko večje veselje, da bo megazvezdnik nastopil v Stožicah prav na dan zaljubljenih. Poslušalci bodo na koncertu slišali njegove največje hite, kot so Esma, Pjevam danju, pjevam noču, Ti si mi u krvi, Pusti pusti modu, Glavo luda, Kao moja mati - pa do aktualnih hitov Mala, Kuća puna naroda in Ono malo sreće, Ničeg nije bilo izmedju nas ...
Mladi Čolić je bil dejaven v jugoslovanskem mladinskem športu, vmes se je učil šlager uspešnic, ki so v šestdesetih letih dominirale na jugoslovanskih in italijanskih glasbenih festivalih. Prvič je nastopil na javni prireditvi, ko mu je bilo komaj 17 let. To je bilo na črnogorski obali. Zaradi tamkajšnjega uspeha se je v domačem Sarajevu, kjer se je rodil in odraščal, začel resneje ukvarjati z glasbo. Svojo prvo skupino Mladi i lijepi (Mladi in lepi) je kmalu zamenjal za bolj uveljavljene Ambasadore, leta 1971 se je kot dvajsetletnik preselil v Beograd, kjer je sodeloval kot vokal Korni grupe. Čolićeva solo kariera se je začela neposredno zatem na sarajevskem festivalu Vaš šlager sezone leta 1972. Sledili so nastopi na glasbenih festivalih po Jugoslaviji in nato turneja po Sovjetski zvezi skupaj s sarajevskimi Indexi in drugimi jugoslovanskimi izvajalci. Leta 1973 je Čolić kot predstavnik Jugoslavije nastopil na evrovizijskem tekmovanju s pesmijo Gori vatra.
Njegov prvi album Ti i ja je izšel leta 1975 s hitoma Živiš u oblacima in Druže Tito, mi ti se kunemo. V naslednjih letih so sledili veliki koncerti, med njimi Čolićev nastop na stadionu Crvene zvezde pred 70 tisoč poslušalci. Zaradi svojih plesnih nastopov na odru so mu rekli jugoslovanski John Travolta.
V osemdesetih se je iz Sarajeva preselil v Ljubljano, kjer je sodeloval z Goranom Bregovićem, kasneje se je preselil v Zagreb, tik pred razpadom Jugoslavije pa v Beograd, kjer z družino živi še danes. Vojne razmere po razpadu Jugoslavije so tako kot številnim drugim glasbenikom na jugoslovanskem prostoru tudi Čoliću prekinile glasbeno kariero. Vendar se je uspešno vrnil leta 1997 z albumom Kad bi moja bila. Leta 2010 je nastopil na sarajevskem Koševu pred 60 tisoč ljudmi, leto kasneje na beograjskem Ušću pred 100 tisoč ljudmi. Njegovi veliki koncerti so bili organizirani tudi po drugih prestolnicah nekdanje Jugoslavije, med drugim v Ljubljani leta 2011.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta