Najbolj seksi moški na svetu je: Patrick Dempsey

Denis Bende Živčec
12.11.2023 04:00

Revija People je 56-letnega ameriškega igralca Patricka Dempseyja ustoličila na Olimpu medijskega seksapila, četudi njegova dejanja niso bila zmeraj seksi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ni dvoma, Patrick Dempsey je eden najbolj čednih 56-letnikov na svetu. Septembra je obiskal tudi beneški filmski festival.
Profimedia

Pravijo, da imajo vsake oči svojega malarja in da se o okusih ne razpravlja, vemo pa tudi, da se na to nepisano pravilo večina ljudi požvižga, sploh v svetu estrade, kjer notranje vrednote niso vedno najpomembnejše pri gradnji uspešne kariere. Revija People je za najbolj seksi moškega na svetu te dni razglasila ameriškega igralca Patricka Dempseyja, ki je najbolj znan po vlogi zdravnika Dereka Shepherda v seriji Talenti v belem (lani je naziv najbolj seksapilnega moškega pripadel zvezdniku serije filmov Marvel Chrisu Evansu); 57-letni Dempsey je povedal, da je bil "popolnoma šokiran", ko je izvedel novico, in da je mislil, da gre za šalo. Je pa hkrati priznal, da to laska njegovemu egu in mu hkrati daje možnost, da naziv najbolj seksi moškega uporabi za odpiranje vprašanj o stvareh, ki se mu zdijo pomembne. Dempsey je sicer poročen z umetnico ličenja Jillian Fink, s katero ima tri otroke - 21-letno Talulo ter 16-letna dvojčka Sullivana in Darbyja.

Specialist za srčne težave. Dempseyja so med zvezde izstrelili Talenti v belem.
Profimedia

Vsi pa niso navdušeni nad njim

Dempsey je postal izredno priljubljen v vlogi nevrokirurga Dereka Shepherda, saj je zaigral v skoraj 250 epizodah serije Talenti v belem, nastopil pa je tudi v vlogi sodobnega očarljivega princa v muzikalu Enchanted leta 2007 ter v filmu Dojenček Bridget Jones iz leta 2016. Dempseyja bo mogoče kmalu videti v biografskem filmu o Enzu Ferrariju režiserja Michaela Manna, v katerem igra italijanskega voznika formule ena Piera Taruffija. Američan Dempsey je zaradi vloge v seriji Grey's Anatomy oziroma Talenti v belem pred televizijske zaslone priklenil številne oboževalke po vsem svetu, ki so oboževale njegov lik zdravnika McSanjskega.

Novic in govoric o postavnežu smo skozi leta prebrali veliko in vse niti približno niso pozitivne. Medtem ko se oboževalkam morda res zdi sanjski, pa naj bi njegovi nekdanji soigralci bili precej drugačnega mnenja, zlasti tisti, ki so z njim soustvarjali Talente v belem. Potarnali so, da je bil na snemanjih pogosto nesramen, nespoštljiv in nasploh težaven, zato je bilo snemanje za marsikoga pravi pekel. Producenti so se zaradi njegovega zahtevnega karakterja odločili, da bodo njegov lik predčasno upokojili, igralec pa je to po lastnih besedah sprejel precej mirno. "Ne spominjam se točnega datuma, kdaj so mi povedali. Ni bilo jeseni, mogoče februarja ali marca. Nekako naravno je šlo, organsko se je razvijalo, in rekel sem: 'V redu. Očitno je to pravi čas'," je v knjigi How to Save a Life: The Inside Story of Grey's Anatomy njegove besede povzela avtorica Lynette Rice.

Ker je bila njegova vloga McSanjskega tako oboževana, so se producenti, potem ko je zapustil serijo, bali, kaj se bo zgodilo, vendar se je vse dobro končalo, igralec pa se je v serijo celo vrnil, a le v sanjah, kar so omogočili tudi nekaterim drugim igralcem, ki so se "morali" predčasno posloviti.

Prav nič kaj sanjska pa njegova javna podoba ni bila leta 2016. Ravno v času, ko je takrat še novi del filma o Bridget Jones polnil kino dvorane, on pa je s svojim prepoznavno zasanjanim nasmehom osvajal srca, je v javnost prišla zelo neprijetna novica o tem, da naj bi Dempsey nekoč fizično napadel ženo. Kot so zapisali na portalu The Sun, je leta 1987, v času snemanja filma "Can't Buy me Love" med zakoncema prišlo do pretepa. Razlog naj bi bil izjemno bizaren: želel naj bi si izkusiti, kakšen je ta občutek.

Pravijo, da so njegovi lasje neverjetno razkošni, pričeska pa ena najlepših na svetu.
Profimedia

"Pretepel me je na snemanju njegovega filma, ker je - kot je dejal Patrick - samo želel vedeti, kakšen je občutek, če pretepeš ženo", piše v dokumentih, ki so nastali v času njunega ločitvenega postopka leta 1994. Razlog, da te informacije niso v javnost pricurljale že prej, naj bi bil ta, da je žena obtožbo takrat umaknila. Nesrečna Rocky Parker naj bi se po tem dogodku, kot piše tabloid, še leta zdravila zaradi psihičnih travm, ki jih je doživela. Jemala naj bi celo antidepresive. Rocky Parker je leta 2014 umrla zaradi raka na pljučih in grlu.

Leta 2016 je v Dojenčku Bridget Jones mešal glavo Renee Zellweger.
Profimedia

Dislektik, ki zna čarati in žonglirati

Kaj še vemo o njem? To, da se je rodil 13. januarja 1966 v Lewistonu, v ameriški zvezni državi Maine. Že od zgodnjih let je kazal strast do igranja in nastopanja, kar ga je sčasoma pripeljalo do tega, da je zgradil kariero v Hollywoodu. Je uspešen voznik dirkalnih avtomobilov, sodeloval je na prestižnih dirkaških dogodkih, kot je dirka 24 ur Le Mansa, s čimer je utrdil svoj status dobrega dirkača. Je tudi nadarjen žongler, spretnost je razvil že v mladosti in jo celo predstavil v različnih pogovornih oddajah. Govori več jezikov - tekoče angleško, italijansko in francosko. Leta 2008 je ustanovil Dempsey Center, neprofitno organizacijo, ki nudi podporo posameznikom in družinam, ki se soočajo z rakom. Je velik ljubitelj kave in ima celo lastno kavarno v svojem rojstnem mestu Lewiston. Šport mu je vselej bil pisan na kožo, med drugim ga je vztrajnost pripeljala do črnega pasu v borilnih veščinah. Prijatelji pravijo, da obvlada celo nekaj čarovniških trikov, ki jih rad predstavi na kakšni zabavi, nekaj smo jih videli tudi že v raznih oddajah.

Mladi Patrick Dempsey 1989. v filmu Loverboy. Takrat še s starim nosom.
Profimedia

Zanimata ga arhitektura in oblikovanje. Sodeloval je že pri različnih projektih prenove domov. Uživa v jahanju in se udeležuje konjeniških prireditev, s čimer izkazuje svojo ljubezen do konj. Nad njegovo čednostjo se je že davno navdušila tudi modna industrija, saj je sodeloval že s celo vrsto prestižnih modnih in kozmetičnih znamk, med drugim tudi s hišo Versace in Avonom. Pri dvanajstih so mu diagnosticirali disleksijo, ki mu pri učenju besedil težave povzroča še danes.

Revija Entertainment Weekly je njegovo pričesko večkrat razglasila za eno najlepših moških pričesk na svetu. Njegove lase so opisali kot "neverjetno razkošne". Vrhu lestvice najbolj seksi moških na svetu je bil blizu že leta 2005, ko ga je revija People uvrstila na drugo mesto, enako tudi leto kasneje. Zdaj se je končno zavihtel na vrh Olimpa seksapila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta