Obujena serija Seks v mestu: Manj seksa, več oblačil

17.10.2021 04:40
Razkrivamo nekaj modnih podvigov, ki jih bo prinesla obujena serija Seks v mestu, v kateri so si stilisti (in lepotni kirurg) dali duška.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Leta so minila. Carrie in Miranda v novem Seksu v mestu ne bosta skrivali sivih las. Foto: Profimedia
Profimedia

Ne vemo še, kaj se bo dogajalo v desetih novih delih, ki jih te dni okrnjena ekipa Seksa v mestu snema, nekaj fotografij odštekanih oblačil, ki jih nosijo glavne junakinje, pa je že ušlo v javnost. In mnenja so že zdaj različna. Serija, ki je v devetdesetih vabila h gledanju s svežim, atraktivnim predstavljanjem provokativnih tem iz življenja štirih samskih promiskuitetnih žensk, je z leti postala nekakšen modni katalog. Nobena roža ni bila prevelika, noben izrez preglobok in nobena kombinacija nemogoča. Na trenutke so oblačila zasenčila zgodbo in igralke, dejstvo pa je, da je moda v Seksu v mestu pomembna vsaj toliko kot seks sam. Gledalci nekaj drznega kostumografskega eksperimentiranja pričakujejo tudi od novih nadaljevanj, združenih pod naslovom And just like that ... (In kar naenkrat ...). Gre za stavek, ki smo ga v seriji in filmskih nadaljevanjih večkrat slišali iz ust glavne junakinje, kolumnistke Carrie Bradshaw, ki jo upodablja Sarah Jessica Parker. Serija je skozi leta lansirala kar nekaj ikoničnih modnih kosov, od Carriejinega baletnega krilca do pompozne poročne obleke, ki jo je za film zasnovala Vivienne Westwood.

Hipijevski šik. V enem od prizorov bomo videli Sarah Jessico Parker v že kar podeželjsko sproščeni kombinaciji. Foto: Profimedia
Profimedia

​Charlotte z manj obrazne mimike

Fotografije iz New Yorka, kjer nastajajo novi deli, kažejo, da so si stilisti tudi tokrat dali duška in se navdušili nad markantnimi barvnimi kombinacijami. Kristin Davis, ki upodablja Charlotte, oboževalci oštevajo, ker naj bi pretiravala z lepotnimi popravki in svoj lik tako spremenila v karikaturo. Sarah Jessica in Cynthia Nixon, Miranda, stavita na precej bolj naraven videz, ki naj bi gledalce spomnil, da tudi junakinjam Seksa v mestu čas teče enako hitro kot navadnim smrtnikom. Videli bomo nekaj njunih sivih las in gubic. Glede na to, da sta stari 56 in 55 let, se nekaterim zdita že kar preveč postarani. Stilisti so pripravili tudi nekaj odštekanih, če ne že kar absurdnih pokrival, posebno pozornost pa so namenili Carriejinemu paradnemu modnemu dodatku - čevljem. Zagotovo bo tudi tokrat ostala zvesta znamki Manolo Blahnik, ki lahko velik del svojega globalnega uspeha pripiše prav seriji. Prvi novi deli naj bi bili na kanalu HBO Max že decembra letos.

Projekt And just like that ... je v zadnjih mesecih doživel kar nekaj hudih pretresov. Septembra letos je umrl komaj 57-letni Willie Garson, ki je igral Stanforda Blatcha, gejevskega prijatelja glavnih štirih akterk serije, še najbolj pa Carrie. Videli smo ga tudi v obeh filmih, ki sta nastala po izteku serije. Usoden zanj je bil rak na trebušni slinavki. Z boleznijo se je boril naskrivaj, a najbližji prijatelji in kolegi so zanjo vedeli.

Sarah Jessica Parker in Cynthia Nixon bosta očitno morali prestati pravi modni karneval. Foto: Profimedia
Profimedia

​Igral je karikiranega geja, a v resnici je bil heteroseksualec, ki je zagovarjal posvojitve otrok. "Willie Garson je bil tako v resničnem življenju kot na ekranu predan prijatelj in svetla luč za vse, ki so se gibali v njegovem vesolju. Ustvaril je enega najbolj priljubljenih HBO-jevih likov in bil del naše družine skoraj 25 let," so zapisali v produkcijski ekipi ob njegovem slovesu. Ker so vidno shiranega Garsona opazili na prizorišču snemanja novih delov, bodo ti tako očitno postali njegovo poslednje televizijsko delo.

​​Samantha je preteklost, prihaja Che

Oboževalci serije so razočarani, ker v seriji ne bo najbolj ekscentrične in spolno nenasitne junakinje, Samanthe. Igralka Kim Cattrall je ocenila, da je imela Seksa v mestu v življenju dovolj, in se zapletla v ponižujoče pranje umazanega perila. V medijih sta s Parkerjevo obračunavali druga z drugo. Da na njo tokrat ne gre računati, je Kim nakazala že pred štirimi leti z besedami: "To ni zame. Dejstvo je, da sem dopolnila 60 let, in zame je bil to trenutek, ko sem se zelo jasno zavedala, koliko let mi je še ostalo in kaj hočem z njimi narediti."

​Namesto Samanthe bo ob treh že znanih zvezdnicah serije tokrat zaigrala Sara Ramirez. Upodobila bo spolno nebinarni lik z imenom Che Diaz. Igralko si je večina zapomnila iz serije Talenti v belem (Grey's Anatomy), kjer je igrala dr. Callie Torres. Kakšna bo njena vloga v seriji, še ne vedo, zagotovo pa ne bo poskušala nadomestiti lika Samanthe, seriji naj bi le dodala novo dimenzijo. Pred kratkim je v javnosti priznala, da je biseksualka, in naznanila ločitev od Ryana DeBolta, s katerim je bila poročena devet let. Zapisala je, da sta se razšla razumno in bosta ostala prijatelja. Kar lahko le težko rečemo za Parkerjevo, ki je ena glavnih producentk obujene serije, in njeno nekdanjo televizijsko najboljšo prijateljico Cattrallovo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta