Po lučkah v Mozirski gaj pride cvetje

Bojan Tomažič Bojan Tomažič
12.01.2020 01:29

V Mozirskem gaju so minulo nedeljo zaprli rekordno Božično bajko, obiskalo jo je 35 tisoč ljudi. Pravljica z 1,5 milijona božičnimi lučkami se bo spomladi nadaljevala s cvetličnimi zgodbami.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tokrat je svetilo milijon in pol lučk.
Maja Horvat

Četrto leto zapored so imeli v zadnjem mesecu v letu in prvi teden v januarju festival lučk. Tokrat jih je bilo prižganih kar milijon in pol, bile so oblikovane v like. Adventno razstavo svetlobnih instalacij je oblikovala hrvaška oblikovalka, kreativna vodja Božične bajke Slovenije je posebno pozornost namenila balkonom na etnoloških objektih, mogoče se je bilo sprehoditi po aleji latern s tridesetimi vizualnimi zgodbami.
Videti je bilo mogoče miniaturno božično mesto, v paviljonu Snežna kraljica so otrokom izpolnjevali želje, imeli so kočo dedka Mraza, vrt Začarana vas z vilami in zmaji, v kmečki hiši so ponujali hrano in pijačo, kolo starega mlina se je vrtelo, kupiti je bilo mogoče inštrumente, narejene iz lesa, v kapelici pozvoniti za srečo, se sprostiti ob nežnih zvokih vetrnih zvončkov. Imeli so stezo, imenovano Natura 2020, s katero so prvič osvetlili tudi kotičke Mozirskega gaja, ki se nahajajo za kapelico svetega Valentina ob Savinji, tam so sprehajalce pričakale svetlobne kreacije, ustvarjene v zemeljskih tonih, ki so se zlile s šumom Savinje.
Tokratna Božična bajka Slovenije je pritegnila več kot 35 tisoč obiskovalcev, rekorden po obisku je bil dan po božiču, ko je v gaj prišlo 5500 obiskovalcev. "Božična bajka je bila največja doslej, prvič smo osvetlili ves park," je povedala Maja Horvat iz Mozirskega gaja. "Kljub temu da nam jo je v prvi polovici decembra zagodlo vreme, smo obisk v drugi polovici decembra in prvih dneh januarja krepko nadoknadili. Veseli smo, da smo tudi letos narisali nasmehe na obrazih našim obiskovalcem in jih napolnili s prazničnim duhom."

Podoba gaja je bila delo Ane Bertić.
Maja Horvat
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta