Pozor, ljubljenčki napadajo: radi imajo vse, kar se sveti in utripa

Urška Kereži
22.12.2019 03:28

Če ste že kdaj doživeli, da je božično drevo spremenilo svoj položaj v horizontalnega, potem veste, da miši resnično plešejo, ko mačke ni doma. Vaš hišni ljubljenček se je pač imel čisto preveč dobro.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Če ste v teh dneh zaradi igrivih hišnih ljubljenčkov, ki se na vsak način želijo družiti z božičnim drevescem, v precepu, ali naj se lotite okrasitve doma, to ni neumen razmislek. Saj je to lahko nevarnost za vašega ljubljenčka. Zagotovo si nihče ne želi v tem veselem času videti reševalcev na domačem naslovu.
Kljub temu da je božično drevesce videti lepo, je po mnenju Ameriškega združenja za preprečevanje mučenja živali pomembno, da ga dobro pritrdite, saj boste tako preprečili, da bi žival prišla v stik z vodo in gnojili, v katerih je drevesce. Tekočina lahko namreč povzroči razdraženost želodca, nastanek bakterij, slabost in drisko. Tudi če dom okrašujete s svežim zelenjem (omela), je dobro, da to namestite na mesta, ki jih žival ne more doseči. Če žival poje omelo, ji lahko ta razdraži želodec, vpliva na duševne funkcije, dihanje in srčni utrip.

Shutterstock
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta