Razkurjen odjemalec bencina

17.10.2021 05:00
Kot bi se nekdo tam zgoraj (pa ne mislim boga, ker on spoštuje reveže) zares trudil za vsako ceno zagreniti nam življenje.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Daleč so že časi bencinske sreče.  Foto: Robert Balen
Robert Balen

Ni najbolj poslušana radijska postaja v sosednji državi, ima pa Hrvatski radio 2 z Valom 202 stične točke: odlično glasbo in informacije (dnevnike), pa tudi dinamične kontaktne oddaje. Poslušalci se na HR 2 javljajo v živo zjutraj po osmi uri, ta teden so seveda debatirali o rekordnem dvigu cen naftnih derivatov. Poklical je razkurjen odjemalec bencina in povedal, kar si misli o stanju na Hrvaškem: "Vsi vemo, da Plenkovića za vse v državi, tudi za ceno bencina, boli ... saj veste, tista stvar ga boli ... Pa njemu se jebe!" In ga je moderator v trenutku umaknil iz radijska etra, z opravičilom, da so kletvice na radiu prepovedane. Lahko torej za nekoga rečeš, da je budalo, idiot, kreten, ker je to pač splošno sprejemljiva oznaka za drugače mislečega, ne smeš pa na radiu preklinjati, ker je to pod nivojem še sprejemljive komunikacije. Se strinjam - z dodatkom, da bi bilo pravila lepega obnašanja (govorjenja, sporočanja) nujno treba implementirati na vsa družbena omrežja, kar pa, žal, ni izvedljivo.

Zaradi pritlehnih napadov na vse in vsakogar, ki misli drugače, tudi J.... daje vtis, da se mu za vse j..., razen za svoje (po njegovem mnenju očitno duhovite) tvite. V uteho J.... je lahko dejstvo, da je tudi njegov dobri hrvaški prijatelj v enakem položaju kot on: krivec za vse slabo v državi in najbolj osovražena oseba. Kaj hočeš, cena slave je bolj boleča od cene bencina - ker voziti z avtom se nam konec koncev ni treba, če se tako odločimo, vladati pa se mora, zgrda ali zlepa, sploh če ste samoljuben predsednik vlade. Resnici na ljubo, nisem prepričan, ali je premier pravi naslov za divjanje cen naftnih derivatov. Vlada lahko ukrepa, da nekoliko zniža trošarino, preveč pa tudi ne, ker je treba polniti milijardno proračunsko luknjo, ki pa si jo je (oziroma nam jo je) ta vlada izkopala sama - pregloboko.

Na zabavni spletni strani goriva.si se prepričam, da so cene dizla preskočile bencinske, kar "bencincem" daje misliti: ali ni skrajni čas za preklop na električne štirikolesnike? Raje ne hitite, ker so tudi cene elektrike poskočile v nebo! Pa cene kruha in mesa in odvoza komunalnih odpadkov in še (skoraj) vsega drugega, kar je možno kupiti. Kot bi se nekdo tam zgoraj (pa ne mislim boga, ker on spoštuje reveže) zares trudil za vsako ceno zagreniti nam življenje: "Za vse tiste, ki vas ni zadela korona, imamo na voljo nov paket - zvišanje cen." To pa te res ubije!

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta