(RECEPT) Dvakrat pečen krompir

Zora Štok Zora Štok
26.05.2024 04:00

Če želimo bolj izdatno jed, lahko nadevu dodamo na kocke narezano šunko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dvakrat pečen krompir
Profimedia

6 večjih krompirjev

15 dag masla

sol, poper

1,2 dl polnomastnega mleka

1,2 dl kisle smetane

2 žlici belega olja

10 dag sira cheddar

 

Krompir temeljito umijemo pod tekočo vodo, da je lupina popolnoma čista, in ga obrišemo, da je popolnoma suh. Z vilicami vsak krompir večkrat prebodemo z vseh strani. Damo ga v posodo, prilijemo olje, dodamo še sol in z rokami mešamo, da je krompir obdan z oljem.

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Krompir damo na rešetko, postavljeno na zgornji del pečice, na srednjo raven pa damo folijo ali nizek pekač, da kaplje iz krompirja med peko ne bi kapljale na dno pečice. Pečemo 45 do 60 minut oziroma dokler lupina krompirja ni hrustljavo zapečena.

Pečenemu krompirju odrežemo zgornjo tretjino in z nje postrgamo pečeno notranjost. Izdolbemo tudi drugi del krompirja, le da ob robovih pustimo okoli pol centimetra debelo plast krompirja. Izdolbeno vsebino obeh delov krompirja damo v skledo, dodamo maslo in zmečkamo. Potem dodamo mleko, smetano, nariban cheddar, sol in poper ter rahlo premešamo. Ko je zmes enakomerno premešana, nadevamo izdolbene dele krompirja. Po želji lahko nadevu dodamo sesekljan drobnjak, lahko pa tega na koncu le potresemo po pečenem krompirju. Nadevan krompir vrnemo v pečico in ga na 200 stopinjah pečemo še 10 do 15 minut.

Če želimo bolj izdatno jed, lahko nadevu dodamo na kocke narezano šunko.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta