(RECEPT) Hobotnica s testeninami

Zora Štok Zora Štok
01.12.2019 05:07
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo:
1 hobotnico, težko okoli 2 kg
40 dag majhnih okroglih testenin
1 čebulo
2 stroka česna
3 večje paradižnike
1,5 dl olivnega olja
list lovorja, kos cimeta v celem
sol, poper

Hobotnico očistimo, nikakor pa ji ne odstranimo kože, saj ta daje okus. Narežemo jo na srednje velike kose. Čebulo in česen sesekljamo, paradižnik narežemo na čim manjše kocke.
V večji ponvi segrejemo olje in dodamo najprej čebulo. Ko začne rjaveti, dodamo česen, paradižnik, cimet, lovor, sol in poper ter na majhnem ognju med mešanjem kuhamo nekaj minut. Dodamo hobotnico in zalijemo s približno pol litra vode. Na zmernem ognju naj se kuha okoli 50 minut, posoda naj bo delno pokrita.
Posebej skuhamo testenine, vendar naj ostanejo še nekoliko trde. Odcedimo jih in nekaj vode, v kateri so se kuhale, prihranimo. Testenine vmešamo v ponev s hobotnico, premešamo in dodamo nekaj žlic vode, v kateri so se kuhale. Po potrebi dodamo še malo soli in popra, lahko tudi malo sesekljanega peteršilja, origana ali rožmarina, in na zmernem ognju pustimo jed tako dolgo, da so testenine primerno kuhane (ne smejo se preveč razkuhati, na ugriz naj bodo še čvrste).
​Hobotnica s testeninami in začimbami je priljubljena grška jed.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta