(RECEPT) Jesenska sladka buča

Zora Štok Zora Štok
29.10.2023 01:00

Sladice iz buč so izjemno popularne v Turčiji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo: 

  • 60 dag mesa rumene buče
  • 10 dag sladkorja
  • 1 žlička cimeta
  • 5 dag sesekljanih orehov
  • malo pistacij - po želji
  • vaniljev sladoled, kajmak ali tahini pasta - po želji

Bučo narežemo na dva centimetra debele rezine. Damo jih v pekač, obložen s papirjem za peko. Kose buče posujemo s sladkorjem, jih pokrijemo s plastično folijo in pustimo počivati tri do štiri ure. V tem času se bo buča nekoliko zmehčala, vpila sladkor in tako pridobila več okusa. Ko odstranimo folijo, bučo posipamo s cimetom, pokrijemo z alu folijo in damo pekač v pečico, ogreto na 180 stopinj. Po želji lahko med kose buče dodamo nekaj klinčkov ali strokov kardamoma. Pečemo okoli 30 minut, potem preverimo, ali je buča mehka. Če ni, čas peke podaljšamo.

Ko se buča ohladi, kose posujemo s sesekljanimi orehi ali pistacijami. Še bolj bo ta sladica teknila, če jo postrežemo z vaniljevim sladoledom, tahini pasto ali kajmakom.

Namesto peke lahko bučo kuhamo v zelo malo vode. Prej jo prav tako posujemo s sladkorjem in pustimo stati nekaj ur, v vodo pa damo paličico cimeta in nekaj klinčkov. Sladice iz buč so izjemno popularne v Turčiji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta