(RECEPT) Ocvrtki s čilijem

Zora Štok Zora Štok
30.04.2023 02:00

Tako pripravljeni čilijevi ocvrtki so priljubljen prigrizek na Mavriciju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Louis, Mauritius,Image: 48903573, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no
Profimedia

Sestavine:

30 dag rdeče ali rjave leče

3 manjše šalotke

2 stroka česna

10 zelenih čilijev

1 šopek listov koriandra

1 žlička mletega kumina

sol, poper

olje za cvrtje

Priprava:

Lečo temeljito operemo pod tekočo vodo (skozi cedilko) in jo potem v mrzli vodi namakamo pet ur. Šalotko in česen olupimo ter drobno sesekljamo, tudi koriander sesekljamo. Čili narežemo na koščke.

Lečo zmeljemo v multipraktiku, potem jo v skledi zmešamo z vsemi ostalimi sestavinami, dodamo še sol in poper ter kumin. Oblikujemo za oreh velike kroglice in jih cvremo v vročem olju. Ko dobijo zlato rumeno barvo, jih s penovko poberemo iz ponve in odcedimo na papirnatem prtiču. Namesto kroglic lahko oblikujemo majhne polpetke in v sredino vtisnemo vdolbino.

Ocvrtke postrežemo vroče, dodamo lahko paradižnikov ali mangov čatni. Mangov čatni pripravimo tako, da nariban mango zmešamo z žličko sesekljanega ingverja in česna ter sesekljano manjšo čebulo, dodamo še sesekljan čili (brez semen), malo olja in kisa, solimo in popramo ter vse temeljito zmešamo in pustimo stati nekaj ur. Podobno pripravimo paradižnikov čatni, namesto manga uporabimo svež ali na hitro prekuhan paradižnik, dodamo pa še sesekljane liste koriandra.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta