(RECEPT) Pecivo, ki je značilno za špansko mesto Valencia

Zora Štok Zora Štok
21.02.2021 04:15
Pecivo fartons običajno postrežejo z napitkom horchata, ki je pripravljen iz vode, sladkorja in soka iz plodov užitne ostrice (tiger nut), rastline, ki jo gojijo v predelu Alboraya (na območju Valencie).
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Foto: Profimedia
Profimedia

Potrebujemo:

50 dag mehke moke

12,5 dag masla

0,5 dl mlačne vode

15 dag sladkorja

3 srednje velika jajca

50 g svežega kvasa

3 g soli

10 dag sladkorja v prahu za okras

Kvas zdrobimo in ga damo v nekaj žlic mlačne vode ter pustimo vzhajati. Maslo pustimo na sobni temperaturi, da se zmehča, potem ga damo v skledo skupaj s soljo, jajci, sladkorjem in vodo ter vse skupaj temeljito premešamo, da nastane gladka zmes. Nato dodamo vzhajani kvas in zgnetemo, da nastane gladko, voljno testo. Pustimo ga vzhajati vsaj eno uro oziroma dokler se količina testa ne podvoji, potem od testa trgamo kose in jih oblikujemo v 15 do 20 centimetrov dolge tanke štručke (med peko bodo narasle). Polagamo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, pred tem pečico vključimo na 200 stopinj. Štručke naj pred peko vzhajajo še okoli 15 minut, potem damo pekač v pečico in pečemo 10 do 12 minut oziroma dokler štručke ne dobijo zlato rjave barve. Pustimo, da se ohladijo, potem jih prelijemo z belo sladkorno glazuro. Pripravimo jo tako, da sladkor v prahu zmešamo z zelo malo vode, da nastane gosto tekoča zmes.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta