(RECEPT) Torta z mandlji

Zora Štok Zora Štok
17.01.2021 04:15
Tako pripravljena torta z mandlji je priljubljena švedska sladica.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Foto: Profimedia
Profimedia

Potrebujemo:

20 dag masla

24 dag moke

pol čajne žličke praška

ščepec soli

25 dag kristalnega sladkorja

2 večji jajci

pol žličke vaniljeve arome

1,6 dl polnomastnega mleka

Za preliv:

10 dag masla

7 dag mandljevih lističev

10 dag kristalnega sladkorja

2 žlici moke

2 žlici toplega mleka

Pečico segrejemo na 175 stopinj. Pekač s premerom 24 cm namastimo, potresemo dno in obod z moko ter odvečno potem otresemo. Maslo zmehčamo. Moko presejemo s pecilnim praškom in soljo. Z električnim mešalcem stepamo jajca in sladkor. Ko je zmes rahla in penasta, hitrost mešalca znižamo na minimum in postopoma dodajamo zmehčano maslo, potem mleko in vaniljevo aromo. Ko je zmes gladka, postopoma dodajamo presejano moko z dodatki, mešamo z najnižjo hitrostjo mešalnika, dokler ne nastane gladko testo. Stresemo ga v pekač in damo v ogreto pečico ter pečemo najprej 30 minut. Nekaj minut pred iztekom časa za peko napredimo preliv: v ponev damo vse sestavine naenkrat in med mešanjem počakamo, da se ob robu posode začnejo pojavljati mehurčki. Takrat vzamemo torto iz pečice in jo prelijemo s prelivom. Ta je gost, zato si pomagamo z lopatko. Torto damo v pečico še za 15 minut.

Ko jo vzamemo iz pečice, jo najprej pustimo počivati pet minut, potem previdno odstranimo obod (pomagamo si z ostrim nožem, da ločimo testo od oboda) in počakamo, da se povsem ohladi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta