(RECEPT) Pomarančni kolač

Zora Štok Zora Štok
16.05.2021 04:30
Pomarančni kolač je ena najbolj priljubljenih maroških sladic, originalno ime je meskouta.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo:

3 pomaranče

1 čajna žlička mletega kardamoma

20 dag sladkorja

20 dag mletih mandljev

25 dag moke

6 jajc

5 dag mandljevih lističev

2 čajni žlički pecilnega praška

5 dag koruzne moke

Iz ene pomaranče iztisnemo sok, lupino drobno naribamo. Dve pomaranči kuhamo eno uro, potem ju olupimo, odstranimo belo kožo in niti ter meso pomaranč zmiksamo. Moko presejemo s pecilnim praškom in kardamomom. Sladkor in jajca stepamo, da nastane gosta penasta zmes, potem dodamo pomarančni pire in sok ter premešamo. Postopoma dodajamo presejano moko, koruzno moko in mlete mandlje.

Pekač - najbolje okrogel, podoben tistemu za šarkelj, le da je nižji - namastimo po dnu, zlijemo vanj testo in pečemo v pečici, ogreti na 160 do 170 stopinj, 60 minut. Po 40 minutah kolač potresemo z mandljevimi lističi in spečemo do konca. Ali je testo pečeno, preverimo z lesenim zobotrebcem - zapičimo ga v testo, in če na njem ni sledi testa, je kolač pečen. Vzamemo ga iz pečice in damo na rešetko, da se ohladi. Še nekoliko mlačnega lahko potresemo s sladkorjem v prahu, predtem ga lahko tudi prelijemo z malo pomarančnega soka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta