(RECEPT) Rakci z avokadom

Zora Štok Zora Štok
30.04.2023 04:00

Solata iz rakovih repkov in manga je ena najbolj znanih in priljubljenih vietnamskih solat.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Sestavine:

12 večjih rakovih repkov, očiščenih

1 manjši korenček

1 večji zeleni mango

1 rdeči čili

2 jedilni žlici pražene šalotke

1 šopek drobnjaka

3 žlice ribje omake s kokosom

Priprava: 

Pripravimo ribjo omako s kokosovo vodo. Kokosovo vodo (lahko tudi navadno vodo iz pipe) zavremo z žlico kisa in tremi žlicami palmovega sladkorja ter pustimo, da se tekočina ohladi. Potem vmešamo dve jedilni žlici ribje omake, dva sesekljana stroka česna in drobno sesekljan čili, ki smo mu prej odstranili semenje. Na koncu dodamo še sok polovice limete, po želji pa tudi malo nastrganega korenčka.

Rakove repke kuhamo pet minut, potem jih ohladimo in prerežemo na pol. Mango olupimo in narežemo na tanke, ne predolge trakove, korenček ostrgamo in narežemo na tanke paličice. V skledi zmešamo rakce z mangom, korenčkom in pripravljeno ribjo omako, potresemo s sesekljanim čilijem, sesekljanim drobnjakom in praženo šalotko. Po potrebi dodamo še osnovno ribjo omako in limetin sok ali sladkor, ravnamo se po okusu. Solati lahko dodamo še začimbno rastlino rau ram oziroma liste polygonuma, če jih lahko kupimo v trgovini z azijskimi potrebščinami.

Solata iz rakovih repkov in manga je ena najbolj znanih in priljubljenih vietnamskih solat. Osnovnemu receptu lahko dodamo tudi sesekljane pražene arašide in sesekljane liste koriandra.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta