(RECEPT) Sofficini

Zora Štok Zora Štok
27.07.2024 07:00

Sofficini so priljubljen prigrizek iz Italije, ki izvira s Sicilije. Še posebno tekne ob kozarcu pijače.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

20 dag mehke moke

pol male žličke soli

3,5 dl mleka

5 dag masla

- za bešamel:

1 jušna žlica moke

1 jušna žlica masla

1,5 dl mleka

po ščepec soli in muškatnega oreška

- za nadev:

10 dag mocarele

10 dag kuhane šunke

Najprej pripravimo paljeno testo. V mleko damo maslo in sol, ko se maslo razpusti, posodo umaknemo z ognja in v posodo naenkrat stresemo vso moko. Vrnemo na ogenj in mešamo s kuhalnico, da se naredi kepa. Posodo znova odstavimo in pustimo, da se testo ohladi.

Za bešamel razpustimo maslo, dodamo moko, in ko je prežganje še belo, dolijemo mlačno mleko. Nenehno mešamo z metlico, da se ne naredijo grudice. Kuhamo na zmernem ognju okoli pet minut, dodamo sol in muškat. Bešamel mora biti gost. Ko se ohladi, vmešamo na kocke narezano šunko in naribano mocarelo, za bolj izdaten okus dodamo še en rumenjak.

Testo razvaljamo in izrežemo kroge. Na sredino damo žlico nadeva in testo prepognemo, da dobimo žepek. Robove dobro stisnemo, lahko tudi z vilicami, da nastane rebrast vzorec. Žepke paniramo - povaljamo v moki, jajcu in drobtinah in jih hrustljavo ocvremo. Odcedimo jih na papirnatem prtiču in še vroče postrežemo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta