(RECEPT) Svete kosti

Zora Štok Zora Štok
03.04.2021 04:31
Huesos de santo (svete kosti) je španska sladica, ki jo večinoma pripravljajo ob dnevu mrtvih.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Foto: Profimedia
Profimedia

Za marcipan:

12,5 dag olupljenih mandljev

0,5 dl vode

10 dag kristalnega sladkorja

Za nadev:

5 dag kristalnega sladkorja

2 rumenjaka

25 ml vode

Pripravimo marcipan. Olupljene sveže mandlje zmeljemo čisto na drobno. Sladkor v vodi segrejemo do vrenja in mešamo, da se povsem raztopi, potem med nenehnim mešanjem postopoma dodajamo mlete mandlje. Ko je zmes enakomerna, jo ohladimo in potem damo še za 30 minut v hladilnik. Delovno površino potresemo s sladkorjem v prahu in na tanko razvaljamo marcipan ter ga narežemo na kvadrate s stranico okoli 3 cm. Kose marcipana ovijemo okoli lesene kuhalnice, da dobimo tulec, rob stisnemo in potem z vilicami naredimo valovit vzorec.

Za nadev damo v srednje veliko posodo toliko vode, da lahko nad paro postavimo manjšo posodo. V drugo manjšo posodo damo vodo in sladkor ter mešamo, da zavre in nastane gost sirup. V posodo, ki naj bo nad paro, damo rumenjaka in ju stepamo, da nastane svetla in penasta zmes, potem v počasnem curku dolivamo sladkorni sirup in nenehno stepamo. To traja nekaj minut, krema se mora nekoliko zgostiti. Kremo damo v brizgalko ali slaščičarsko vrečko in jo nabrizgamo v tulce iz marcipana.

Po želji lahko marcipan obarvamo z jedilnimi barvami.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta