(RECEPT) Zdrobove rezine s kokosom

Zora Štok Zora Štok
25.06.2023 04:30

Pecivo, ki ga pripravljajo na Šrilanki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

4 žlice sezamovih semen

15 dag pšeničnega zdroba

25 dag sladkorja

7,5 dl kokosove smetane

2 jajci

1/2 žličke mletega kardamoma

2 jušni žlici prečiščenega masla (gi)

 

Pečico segrejemo na 160 stopinj. V ponvi prepražimo sezamova semena. Ogenj naj bo zmeren, pražimo jih, dokler nekoliko ne porjavijo.

Zdrob, sladkor in kokosovo smetano damo v ponev in na zmernem ognju mešamo pet minut oziroma dokler zmes ne zavre. Potem dodamo prečiščeno maslo, premešamo, in ko se zmes začne ločevati od sten posode, ponev umaknemo z ognja in zmes ohladimo.

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo trd sneg. V zdrobovo zmes najprej vmešamo tretjino snega, in ko je testo enakomerno, dodamo preostali sneg, rumenjaka in kardamomom ter z metlico zmešamo v homogeno maso. Testo damo v namaščen pekač (ali obložen s papirjem za peko), ga poravnamo, potresemo s prepraženimi sezamovimi semeni in pečemo 45 minut oziroma dokler vrhnja plast nekoliko ne porjavi. Pecivo ohladimo in ga narežemo na rombe ter postrežemo s svežim sadjem.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta