(RECEPT) Zuppa Inglese

Zora Štok Zora Štok
11.08.2019 04:59
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ifood.it

Potrebujemo:
6 rumenjakov
4 dag jedilnega škroba (ali gladke moke)
24 dag sladkorja
4 dl mleka
1 dl sladke smetane
1 strok vanilje
10 dag temne čokolade
1 dl vaniljevega ali cimetovega likerja
20 keksov savoiardi (ali otroških piškotov)
2 dl vode

Zavremo mleko, sladko smetano in vaniljo, ki smo jo prej prerezali na pol in ji postrgali semena. Ko zmes zavre, jo odstavimo z ognja in odstranimo strok vanilje. Rumenjake stepamo s 14 dag sladkorja, dokler masa ne postane svetla in penasta. Dodamo presejan jedilni škrob in zmešamo, potem rumenjake vmešamo v posodo z mlekom in smetano. Posodo vrnemo na ogenj, ta naj bo zmeren, in previdno mešamo, dokler se zmes nekoliko ne zgosti. Kremo razdelimo na pol in v eno polovico vmešamo nastrgano čokolado. Ohladimo.
Iz 10 dag sladkorja in dveh dl vode skuhamo sirup, ga umaknemo z ognja in dodamo liker (najboljši je alchermes, saj vsebuje aromo cimeta, klinčkov, vanilje in muškatnega oreška; če ga nimamo, uporabimo vaniljev ali cimetov).
Pripravimo steklene skodelice in na dno damo nalomljene piškote, namočene v mešanico sirupa in likerja, pokrijemo s svetlo kremo, znova naložimo plast namočenih piškotov in na vrh damo čokoladno kremo. Poljubno okrasimo in postrežemo.
Zuppa Inglese je ena najbolj popularnih italijanskih sladic. Namesto piškotov lahko uporabimo tudi makrone.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta