(REPORTAŽA) Prelet nad rajsko dolino: Ena, dva, tri, gremooo!

Vida Božičko Vida Božičko
29.05.2022 02:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V spodnji Vipavski dolini, blizu meje z Italijo, je priljubljeno vzletišče Lijak. V primerjavi z drugimi kraji so pogoji za letenje tu zelo ugodni.
V spodnji Vipavski dolini, blizu meje z Italijo, je priljubljeno vzletišče Lijak. V primerjavi z drugimi kraji so pogoji za letenje tu zelo ugodni.
Vipavska Dolina
Ena, dva, tri, gremooo! je navijaško zavpil pilot, kot se imenuje inštruktor, ki je z mano v tandemu z jadralnim padalom plul nad prekrasno Vipavsko dolino. Čeprav na prvi pogled precej adrenalinski šport, je v resnici zelo varen.

Vipavska ali rajska dolina, kot jo radi imenujejo domačini, turiste v zadnjih letih privablja zaradi številnih aktivnosti na prostem. To je kraj, ki je ustvarjen za avanture na prostem - zraven jadralnih poletov še pohodništvo, plezanje, cestno in gorsko kolesarjenje. 

Bogata je tudi izbira vin in kulinaričnih presežkov. Prav v teh dneh se s festivalom kulinarike zaključuje kulinarični mesec.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta