Severnjaška boginja večne mladosti jih ima 53

Denis Živčec Denis Živčec
28.11.2021 04:40

Na božični dan bo 53 let dopolnila Helena Christensen, najuspešnejša danska manekenka, ki z dobrimi geni in disciplino ostaja v vrhunski formi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Brezčasno lepa. Tako je junija letos pozirala za znamko spodnjega perila Coco de Mer. Foto: Profimedia

Profimedia

Ena najbolj priljubljenih in uspešnih manekenk vseh časov, 52-letna Helena Christensen, ima svoje delo tako zelo rada, da se namerava z njim ukvarjati še kar nekaj let. Tokrat je za reklamne namene pozirala v spodnjem perilu, fotografije je delila tudi na instagramu in znova dokazala, da je na svojo formo lahko zelo ponosna. Postavo, ki ji jo zavidajo številne desetletja mlajše kolegice, rada nastavi fotografskemu objektivu. Zdi se, da je njena lepota brezčasna.

Kariera Christensenove se je začela že davnega leta 1986, ko je zmagala na izboru danske mis Universe. Bila je ena od originalnih supermodelk, ki so takrat dajale takt manekenski sceni. Ob njej so to bile Linda Evangelista, Christy Turlington, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Elle Macpherson in Claudia Schiffer.

Zgoraj brez v enem najbolj seksi spotov

Na modno brv se je vrnila kmalu potem, ko je leta 1999 rodila sina Mingusa Luciena, ki ga je spočela z igralcem Normanom Reedusom, s katerim je bila v zvezi med letoma 1998 in 2003. V nekem intervjuju je povedala, da svojo postavo pripisuje plavanju, rada ima tudi fitnes. Poskušala se je uveljaviti tudi kot modna oblikovalka, ukvarja se s fotografijo in bila je ena od ustanoviteljic revije Nylon, ki je izhajala med letoma 1999 in 2017.

Ne mine dan, ko ne bi naredila nekaj dobrega zase. In rezultat je očiten. Foto: Profimedia

Profimedia

Ena najslavnejših manekenk je pozornost svetovne javnosti pritegnila v videospotu pevca Chrisa Isaaka. Zgoraj brez in samo v spodnjih hlačkah je takrat burila domišljijo moških po vsem svetu, in čeprav so od tega minila tri desetletja, marsikomu še danes predstavlja utelešenje popolne severnjaške lepote. Za svoj vrhunski videz vsak dan trdo gara. Tudi v času najstrožjih koronskih omejitev je večkrat tedensko obiskovala fitnes studio, kjer je pod budnim očesom osebnega trenerja izvajala vaje, kot so počepi, preskakovanje kolebnice, dvigovanje uteži, tek na tekaški stezi in vaje za krepitev jedra telesa. Čas si vzame tudi za bolj sproščujočo in umirjeno obliko vadbe.

Tisti "usodni" videospot za Isaakovo pesem Wicked Game še danes velja za enega najbolj erotičnih. Vzdušje na prizorišču snemanja, kot se spominja Helena, ni bilo prav nič seksi, prej naporno. "Če sem povsem iskrena - kar lahko sicer vpliva na romantično podobo spota -, so bile moje noge popolnoma krvave od kolena do stopala, ker sem tekla po črni lavi, ki se je zarezovala v kožo. To ni bilo ne glamurozno ne seksi. No, koga briga! Izplačalo se je," se danes smeji. Bila je tudi ena od manekenk z angelskimi krili, ki so korakale na modnih revijah znamke prestižnega spodnjega perila Victoria's Secret.

Helena Christensen je članica ekskluzivnega kluba prvih supermodelov. Foto: Profimedia

Profimedia

Nihče ji v 90-ih ni rekel, naj shujša

Svoj 53. rojstni dan bo praznovala na božič, 25. decembra. Za britanski Vogue je pred časom povedala: "Nekoč so me pustili na razmajani barki, nekje v Indijskem oceanu, kjer je območje morskih psov. Tam sem preživela pet dni, preden so me rešili. Morali bi posneti naslovnico za revijo Vogue, to pa smo storili šele zadnji dan na poti na letališče." Zgodba, ki pove, kako velika profesionalka je in kako zelo je predana svojemu poklicu. Njene visoke ličnice in čudovite turkizne oči ostajajo navdih mnogim modnim umetnikom. V prestižnem klubu prvih supermodelov je marsikomu s svojo hladno lepoto bila najljubša.

Zakorakala je že v šesto desetletje, a postavo ji zavidajo celo najstnice. Foto: Profimedia

Profimedia

Nekatere starejše manekenke, kot je Cindy Crawford, menijo, da v modnem svetu ni vse, kot je bilo. Helena pa se s tem ne strinja in meni, da se modna industrija skozi leta ni veliko spremenila. "Vedno bo želja po nečem novem, svežem in inovativnem. Srečna sem, da sem se z manekenstvom začela ukvarjati, ko so punce lahko bile to, kar so. Nihče nam ni govoril, da moramo hujšati ali spremeniti videz. Vsaka je bila edinstvena na svoj način," pravi.

Ko so jo vprašali, katere estradne kolegice se ji zdijo najlepše, je kot iz topa izstrelila: "Jean Seberg, Jane Birkin in Marilyn Monroe." Dodala je še: "Človek je lep, če ostane zvest samemu sebi in svojemu duhu, je hkrati samozavesten in te zna nasmejati."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta