Slovo s torbico za 75 tisoč dolarjev: Iz letala je izstopila ženska, pripravljena na počitnice

Denis Živčec
24.01.2021 01:00
Zadnje ure v vlogi ameriške prve dame je Melania Trump preživela od glave do pet oblečena v evropske modne znamke in nekaj žalne črnine.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Foto: Profimedia
Profimedia

Modno popolna vse do konca. Oprava, v kateri se je od Bele hiše poslovila Melania Trump, je bila skoraj zrcalna slika tiste, ki jo je nosila ob predsedniški inavguraciji Donalda Trumpa, le da je tokrat nežno modrino zamenjala sporočil polna črnina. Pred štirimi leti se je v zgodovino zapisala z Ralphom Laurenom, tokrat pa je funkciji ameriške prve dame pomahala v kolažu oblačil svojih najljubših znamk. Vse je bilo kot takrat - jakna z visokim ovratnikom, dolžina krila, celo pričeska - le svet se je medtem močno spremenil. Modni analitiki so tokratno barvo njenih oblačil opisali z besedama "pogrebno črna".

Profimedia

​Poslovila se je v izključno evropskih znamkah, ki jih je vedno zelo cenila. Obleko so naredili pri Dolce & Gabbana, čevlji z znamenitim rdečim podplatom so bili znamke Louboutin, jakna Chanelova. Poglavje zase je bila črna torbica iz krokodiljega usnja. Gre za legendarno torbico serije Birkin, ki jo izdelujejo pri Hermèsu. Ta običajno stane okoli 45.000 dolarjev, ker pri znamki svojim najbolj znanim torbicam radi dodajo še kakšno osebno noto - poznavalci ocenjujejo, da so tokrat to zagotovo naredili -, je cena takšne torbe okoli 75.000 dolarjev. Torbice Birkin nikoli niso videti zares posebne in veljajo za enega tistih prestižnih modnih dodatkov, ki jih premožni ljudje kupujejo zgolj zato, ker jih pač lahko.

epa

Inavguracije Joeja Bidna se zakonca Trump nista udeležila, zato sta se še zadnjič vkrcala v predsedniško letalo Air Force One in odletela na jug Floride. Tam je izstopila povsem druga ženska. Črnino je med letom Melania odložila in se preoblekla v lahkotno, sproščeno in poletno obleko z retro potiskom oranžnih šestkotnikov, ki so jo naredili pri Gucciju. Ta stane okoli 3700 dolarjev, z njo pa je dala vtis, da si je po izteku Trumpovega mandata precej oddahnila in da je zdaj pripravljena na zabavnejše in bolj sproščene dni v življenju. Vstopila je žalujoča, izstopila pa ženska, pripravljena na počitnice. Na svoj zadnji dan prve dame je tako ostala povsem zvesta evropskim znamkam, ki jih je zadnja leta nosila pogosteje od ameriških. Morda njen odgovor tistim, ki je pred štirimi leti niso hoteli obleči.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta