(FOTO) Nova dama, nov slog: To je skrivnost modre obleke, ki jo je na inavguraciji nosila Jill Biden

Denis Živčec
21.01.2021 09:07
Nova ameriška prva dama Jill Biden je na inavguraciji blestela v modrini sveže znamke Markarian, podpredsednica Kamala Harris je očarala z biseri, pevka himne Lady Gaga pa z bodrečim zlatim golobom
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jill Biden je z modrino - izbrala je drugačen odtenek kot pred štirimi leti Melania Trump - poudarjala stabilnost in zaupanje. 
epa

V ZDA in na svetu trenutno obstaja nešteto tem, pomembnejših od modnih oprav udeleženk ameriške predsedniške inavguracije, pa vendar je tudi ta veličastni dogodek šov in številni so zadnje tedne ugibali, kdo bo za verjetno najpomembnejši dan v njenem življenju oblekel novo prvo damo Jill Biden. . Izbrala je ameriško, sveže in obetavno stilistično ime, ki zdaj težav s svetovno prepoznavnostjo zagotovo ne bo imelo več.

Joe in Jill Biden. On v Ralphu Laurenu, ona v znamki Markarian. 
epa

Jill Biden je pred upanja lačen svet stopila v oceansko oziroma sinje modrem kompletu, ki sta ga sestavljala volnen plašč z žametnim temnomodrim ovratnikom in obleka, ki so jo ob vratu krasili kristalčki in perle avstrijske hiše Swarovski, v koronskem duhu je kombinacijo dopolnila svilena zaščitna maska. Celotno opravo je zasnovala vzhajajoča ameriška oblikovalska zvezda Alexandra O'Neill, ustanoviteljica znamke Markarian. Ta obstaja šele od leta 2017, a je zdaj čez noč oziroma že dopoldne postala del zgodovine. Kristalčki, ki so čudovito odsevali svetlobo, v čemer je bilo tudi nekaj simbolizma, so krasili tako plašč kot obleko. "Modro barvo smo izbrali, da bi poudarili zaupanje, samozavest in stabilnost," pravijo pri Markarianu. Opravo je skrbno zasnovala majhna ekipa v srcu New Yorka, do konca jo je izdelala O'Neillova osebno v svojem studiu v mondenem newyorškem West Villageu. Znamko Markarian je umetnica poimenovala po "posebej žareči skupini galaksij" in po njenih besedah združuje nebeško romantiko in sodoben šik. Dodaja, da se počuti neskončno počaščeno, da je lahko soustvarila tako velik dogodek.

Opravo Kamale Harris sta zasnovala Christopher John Rogers in Sergio Hudson
epa

Predsednika Bidna je oblekel najbolj ameriški od vseh ameriških kreatorjev, Ralph Lauren. Tudi nova ameriška podpredsednica Kamala Harris je žarela v temnomodrem plašču in obleki do kolen. Opravo je dopolnila z biserno ogrlico, ki postaja njen zaščitni znak. Poznavalci vedo, da se je z biseri poklonila svojemu nekdanjemu univerzitetnemu sestrskemu klubu Alpha Kappa Alpha. Opravo Harrisove sta zasnovala Christopher John Rogers in Sergio Hudson. Rogers se je rodil v louisianskem Baton Rougeu, a ustvarja v Brooklynu, Hudson pa je temnopolti oblikovalec iz Južne Karoline, med njegove redne stranke je svojčas spadala nekdanja prva dama Michelle Obama.

Tudi Kamala Harris je izbrala modro. In očarljiv niz biserov. 
epa

Veliko simbolizma je bilo tudi med estradnicami. Ganljiv je bil pogled na obleko Lady Gaga, ki je odpela ameriško himno. Zvezdnica je nosila kreacijo znamke Schiaparelli Haute Couture, ki jo je posebej zanjo zasnoval Daniel Roseberry.

Glamurozno. Lady Gaga na široko, Kamala Harris (levo) v temnomodrem, Jill Biden (desno) nekaj odtenkov modre svetleje. Tisti sivolasi možakar v temnejšem plašču z masko na obrazu pa je, mimogrede, novi predsednik ZDA Joe Biden. 
EPA

Sestavljali so jo mornariško navdihnjena telirana jakna, voluminozno krilo iz rdeče svile in velika broška v podobi zlatega goloba z oljčno vejico v kljunu. Jasen simbol novega upanja.

Ganljivo. Lady Gaga z zlatim golobom upanja na prsih. 
epa

"Kot Američan, ki živi v Parizu, sem zasnoval obleko, ki izraža mojo ljubezen do domovine, ki jo zelo pogrešam," pravi Roseberry. Latino diva Jennifer Lopez je nosila belo kreacijo, ki so jo v okviru kolekcije jesen 2020 naredili pri Chanelu.

Jennifer Lopez je bila kot privid belem. 
epa
Jennifer Lopez je inavguracijo počastila s Chanelom.
epa
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta