Tetka je v krsti

Aljoša Stojič Aljoša Stojič
07.06.2020 05:00

Pokopali napačno. Se zgodi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Težki časi, težke zgodbe.
Epa

- Gospa, zakaj se na kolesu vozite s škatlo toaletnega papirja?
- A ne vidite, koliko sranja je v državi, gospod?
Humor nas gor drži, tudi v teh slabših časih. Da pa je resničnost (tragi)komična bolj kot vsi vici tega sveta, je jasno kot beli dan. Samo k našim dobrodušnim (pri odpiranju meje) južnim sosedom skočimo - ne samo na počitnice, tudi po kakšno resnično senzacionalno zgodbo. O nesreči mladeniča, ki je leta 2006 v reško bolnišnico prispel na odstranitev slepiča in so mu med "rutinsko operacijo" amputirali nogo, čivkajo vsi hrvaški vrabci. Kot se rado zgodi v takih primerih, je kazenski pregon zoper reškega kirurga zastaral. Nova noga pa nesrečniku ni zrasla.
Nič manj tragična in komična ni koronazgodba iz splitske bolnišnice, v kateri so "zamenjali identiteto" dveh starejših pacientk, in so zato, ko je ena od njiju umrla, pokopali napačno. Sredi koronapanike so v bolnišnici sočasno sprejeli ženici, eno letnik 1931, drugo letnik 1939. Obe gospe, ki su jo pripeljali iz različnih domov za starostnike, sta bili dementni - in nastala je zamenjava identitet. Ena od njiju je umrla 16. aprila, in ker ožjih sorodnikov ni imela, se je od nje poslovil nečak, zagrebški odvetnik. Krste zaradi koronačasa iz preventive niso odpirali. Slovo od pokojnice je potekalo mirno, običajen pogreb bi lahko rekli. Nenavadno je bilo le to, da je bila v krsti napačna ženska. Kar so odkrili šele čez čas, ko so drugo žensko (uradno že pokojno) vrnili v napačen upokojenski dom, kjer pa so takoj ugotovili, da ne gre za njihovo varovanko. Užaloščenega nečaka je poklical sam zdravstveni minister in mu pojasnil, da je njegova "tetka" živa in da je - zaradi zamenjave identitete v splitski bolnišnici - pokopal drugo žensko. Četudi v "stanju šoka" se je nečak odločil, da nikogar ne bo tožil. "Take stvari se dogajajo," je zaključil. Direktor splitske bolnišnice je po drugem primeru zamenjave identitete odstopil, kaj drugega mu ni preostalo: že prej so njegovi uslužbenci "pomotoma" zadržali zdravo upokojenko, starko, okuženo s koronavirusom, pa so vrnili v dom. Koronanoro čudni časi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta