Zakaj najlepša ženska na svetu ni srečna?

Denis Živčec Denis Živčec
13.03.2022 04:40

Dih je zastal obiskovalcem pariškega tedna mode, ko je v povsem prosojni obleki na pisto stopila 25 milijonov dolarjev težka Bella Hadid, ženska z bojda najbolj popolnim obrazom na svetu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Leta 2017 je prvič javno spregovorila o svoji veri in se označila za ponosno muslimanko.
Profimedia

Ena najbolj priljubljenih in iskanih manekenk zadnjih let, Bella Hadid, je na modni reviji Ludovica de Saint Sernina v okviru pariškega tedna mode pokazala skoraj vse in zgolj zelo malo prepustila domišljiji tistih, ki so jo opazovali iz prve vrste. Petindvajsetletna Bella je bila videti brezhibno, ko je samozavestno hodila v prozorni obleki brez modrčka, spodnjice, ki jih je nosila pod kreacijo, pa so gledalce bodle v oči. Pogumen izhod, celo za pariško modno revijo, a Bella ga je opravila tako suvereno, da zadnje dni splet o njej ne neha razpravljati. Bella je v Pariz prispela v spremstvu svojega fanta Marca Kalmana, novico o romanci sta potrdila julija lani, ko je objavila sliko, na kateri se poljubljata v Cannesu.

Obraz 25-letne lepotice velja za enega najlepših in najbolj popolnih na svetu.
Profimedia

Že od mladosti depresivna in tesnobna

Po poročanju tujih medijev sta bila zaradi koronavirusa skupaj v karanteni, sicer pa se skupaj v javnosti pojavljata le redko. Bella se je uveljavila kot ena najbolj iskanih manekenk v svetu mode, odkar se je pojavila na sceni pred skoraj desetimi leti. Svojo modno kariero je začela leta 2016, kmalu pa so jo strokovnjaki modne industrije razglasili za model leta, malo zatem je blestela na modnih revijah Victoria's Secret. Bella se je za vstop v svet mode odločila, potem ko sta njena mati Yolanda Hadid in sestra Gigi ustvarili lastni uspešni karieri v tej industriji. Bella in Gigi Hadid sta pred kratkim v novi kampanji za modno hišo Versace pozirali povsem goli, ena od njiju pa je imela okrog noge ovito ogromno kačo. Fotografijo je na instagramu delila znana oblikovalka Donatella Versace, ki je zapisala: "Moji Versace boginji."

Bella Hadid je na letošnjem pariškem modnem tednu predstavila kar nekaj drznih kreacij.
Profimedia

Novembra lani je Bella Hadid na instagramu spregovorila o svojem duševnem zdravju in zapisala, da zadnja leta skoraj vsak dan joče, objavila pa je tudi več fotografij, na katerih je objokana. Sledilce je spomnila, da družbena omrežja niso resnično življenje. V objavi na instagramu, kjer ji sledi 47 milijonov oboževalcev, je pozvala vse, ki se soočajo s podobnimi težavami, naj se opomnijo, da niso sami. Manekenka je že pred tem javno spregovorila o boju proti hudi depresiji in tesnobi, s katerima se bori že od mladosti. Napisala je, da jo je Willow Smith, hči igralca Willa Smitha, pozvala k objavi videa o negotovosti in tesnobi, in dodala, da so ji prav njene besede pomagale, da se počuti manj osamljeno. Delila je tudi posnetek iz Willowinega videa s serijo fotografij, na katerih joka. "Družabna omrežja niso resnična. Včasih je vse, kar morate slišati, da niste sami. Torej, pravim vam, da niste sami. Rada te imam, vidim te in slišim, kaj govoriš," je zapisala. Spomnila je, da duševno zdravje in kemično ravnovesje v telesu "nista linearna", in ju primerjala z vlakom smrti. Bella je z oboževalci, ki se morda spopadajo s podobnimi duševnimi težavami, delila nekaj nasvetov. "Želim, da veste, da je na koncu tunela vedno luč in da se vlak smrti v nekem trenutku popolnoma ustavi. Bolje bo," je nadaljevala. Bella je še zapisala, da se je doslej že večkrat soočila s podobnimi težavami in da ve, da se je mogoče naučiti soočati z bolečino, če delaš na sebi in če dovolj časa nameniš temu, da ugotoviš, kaj so sprožilci in travme. Vzela si je tudi odmor od uporabe družbenih omrežij in se osredotočila na svoje duševno zdravje.

Obraz, ki ustreza antični popolnosti

Svet jo obožuje. Leta 2019 je bila po znanstveni raziskavi, znani kot Greek Golden Ratio of Beauty Phi, razglašena za najlepšo žensko na svetu. Znanstveniki so namreč ugotovili, da se po obraznih linijah 94,35-odstotno ujema z antično popolnostjo, od oči, obrvi, nosu, ustnic, brade, čeljusti do oblike obraza. Na lestvici se ji je z 92,44-odstotno popolnostjo približala pevka Beyoncé, sledita igralka Amber Heard (91,85 odstotka) in Ariana Grande (91,81 odstotka). Merilo je razmerje, ki izvira iz evropske renesanse. Umetniki in arhitekti so pri ustvarjanju svojih mojstrovin uporabljali enačbo, poznano kot zlati rez, ki so jo pozneje znanstveniki prilagodili, in z ujemanjem meritev obraza lahko z njo potrdijo posameznikovo lepoto. Največji pomen imata simetrija in razmerje obraza. Formulo je uporabil tudi Leonardo da Vinci, ko je oblikoval popolno moško telo v znamenitem delu Vitruvijski človek.

Za londonsko modno znamko Self-Portrait je Bella v okviru kolekcije poletje 2022 pozirala fotografskemu zvezdniku Harleyju Weiru.
Profimedia

Leta 2017 je Bella za revijo Porter dejala, da je ponosna muslimanka. Njena sestra Gigi Hadid je bila prva zahodna manekenka na naslovnici arabskega Vogua, kjer je bila zakrita z dragoceno ruto. "Moj oče je veren in je vedno molil z nami. Ponosna sem, da sem muslimanka," je dejala Bella. Njen oče je skupaj z družino v ZDA prišel kot palestinski begunec. Do takrat Bella Hadid nikoli ni razlagala o svoji veri, nasprotno, večkrat je dala vedeti, da je to ne zanima. Vedno pa je bila ponosna na svoje korenine in zato ostro nasprotovala Trumpovemu odnosu do priseljencev. Skupaj s sestro Gigi in mamo Jolando, sicer Nizozemko, se je pridružila protestu v New Yorku. Tedaj je Bella dejala, da so vsi ljudje enaki in da je protipriseljenska retorika za njihovo družino žaljiva.

Eterično lepa. Njeno osebno premoženje ocenjujejo na okoli 25 milijonov dolarjev.
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta