Ženske Putinovega življenja: Barbie tip ženske mu je vedno zelo ugajal

Denis Bende Živčec Denis Bende Živčec
25.02.2024 03:00

Medtem ko svet žaluje za Aleksejem Navalnim, tuji mediji pišejo o tem, da naj bi bil ruski predsednik spet zaljubljen, tokrat v čedno hčerko svoje "velike cenzorke".

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ekaterina Mizulina naj bi bila aktualna Putinova "romantična prijateljica". Je hčerka goreče Putinove podpornice in spletne cenzorke.
Profimedia

Medtem ko svet ogorčeno išče krivca za smrt ruskega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega, ki je v nepojasnjenih okoliščinah umrl med prestajanjem 19-letne kazni v zaporu na skrajnem severu Rusije, pa se tuji mediji ukvarjajo tudi z ljubezenskim življenjem ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki zagotovo ni pozabil, da je Navalni pred leti razkril tudi košček njegovega skrbno varovanega zasebnega življenja.

Neki povsem drugi časi. Vladimir Putin z bivšo ženo Ljudmilo in hčerkama Katerino in Mario. Obdobje "šumečih trenirk" na začetku 90. let.
Profimedia

Putina so skozi leta povezovali z več ženskami, trenutno pa naj bi bil romantično povezan z 39-letno Ekaterino Katjo Mizulina, hčerko goreče Putinove podpornice in protiukrajinsko usmerjene senatorke, 69-letne Elene Mizuline, vodje tako imenovane Ruske lige za varen internet. Nekateri ji pravijo kar "varuhinja morale", saj naj bi bila spletna cenzorka, ki se trudi, da bi ruski uporabniki spleta imeli čim manj dostopa do spletnih kritik aktualne ruske politike, zlasti glede vojne v Ukrajini. A na družbenih omrežjih v Rusiji in v ukrajinskih medijih so se vendarle pojavile trditve, da naj bi predsednik novo zaupnico našel v svetlolasi Mizulini in da naj bi se zelo zbližala. Po poročanju ukrajinskih medijev "ruski insajderji trdijo, da je Ekaterina Mizulina takšnega videza, ki Vladimirja Putina še posebej privlači".

Barbie tip ženskemu ugaja

Mizulina, ki je leta 2004 diplomirala na Šoli za orientalske in afriške študije Univerze v Londonu (z diplomo iz umetnostne zgodovine in indonezijskega jezika), je delala kot prevajalka za uradne ruske delegacije na obisku Kitajske. Njen oče, filozof, 69-letni profesor Mihail Mizulin, je eden od vodilnih moskovskih akademikov. Tudi Mizulina se zavzema za internetno cenzuro, globe in sankcije proti medijem in družbenim omrežjem. Ta mesec naj bi na srečanju s študenti zahtevala opravičilo študenta, ki je dvomil o upravičenosti obveznega služenja vojaškega roka, in mu grozila s Putinovimi strogimi zakoni. Do nedavnega je veljalo, da je 71-letni Putin dolgoletni partner bivše ritmične gimnastičarke, 40-letne Aline Kabajeve, imel naj bi dva ali tri otroke z nekdanjo zvezdnico, ki bojda še vedno prebiva v mreži palač in uradnih rezidenc v lasti ruskega predsednika.

Največ se je zadnja leta govorilo o Putinovem domnevnem razmerju z lepo bivšo ritmičarko Alino Kabajevo, nekateri so napovedovali celo skrivno poroko.
Profimedia

Ruska borka za človekove pravice Olga Romanova je za ukrajinski Channel 24 povedala: "Katja Mizulina je povsem po Putinovem okusu. Barbie tip ženske mu je vedno zelo ugajal." Romanova jo je primerjala s prejšnjo Putinovo ljubico, Svetlano Krivonogih, bivšo čistilko, danes pa multimilijonarko iz Sankt Peterburga, ki naj bi bila mati Putinove zunajzakonske hčerke, 20-letne Luize.

Čistilka, ki je postala multimilijonarka

Aleksej Navalni je pred tremi leti močno vznemiril ruske oblasti, ko je na spletu razkril instagram profil takrat 17-letne domnevne Putinove hčerke, ki naj bi jo spočel z več kot 100 milijonov evrov težko Krivonogihovo. Svet je takrat prvič videl zelo glamurozne fotografije njene razkošnega življenja vajene hčerke Elizavete, ki ji pravijo tudi Luiza. Na fotografijah je pozirala najstnica z Guccijevo zaščitno obrazno masko, objektivu se je nastavljala v dragih dizajnerskih oblekah in sredi pandemije koronavirusa uživala v pijači, o čemer je takrat poročal Sun. Objave so razkrile najstničino ljubezen do vrhunskih luksuznih znamk YSL, Bottega Veneta, Miu Miu, Tom Ford, Chanel, Jacquemus, Dolce & Gabbana, Valentino, Alexander Wang in Maison Margiela. Tam je bil tudi posnetek njenega plesa z ruskim najstnikom, ki je obiskoval šolo v Surreyju v Angliji, kar je sprožilo govorice, da se je izobraževala v Združenem kraljestvu. Število spletnih sledilcev je po razkritju v samo nekaj urah poskočilo s 17.000 na 42.000, kmalu pa je začela prejemati protiputinovske komentarje.

Življenje v blišču in vrhunski modi. Mlada Elizaveta Krivonogih naj bi bila Putinova zunajzakonska hčerka.
Profimedia

"Vau, vidim pulover, plačan z mojimi davki. Koliko pokojnin stane ta pulover?" je komentiral nek uporabnik.

"Kaj rečeš v šoli, ko te vprašajo, kdo je tvoj oče," je dodal drugi.

"Kako se je roditi s Putinovim obrazom?" jo je dregal tretji.

Luiza, ki naj bi že leta živela pod lažnim imenom, se je rodila leta 2003, ko je bil Putin še poročen z Ljudmilo Škrebnevo. Luizini rojstni podatki naj imena očeta ne bi razkrivali, navajajo zgolj, da je Vladimirovna, torej Vladimirjeva, kar naj bi se nanašalo na predsednika.

Luizina mati je bila sprva čistilka iz skromne, preproste družine, preden je postala finančna upravičenka podjetja, ki ima v lasti manjši delež v banki Rossiya, povezani s Putinom. Danes ima ženska v lasti nepremičnine v številnih mestih, kar je razkrila preiskava organizacije Proekt. V lasti naj bi imela tudi nočni klub, znan po "erotičnih predstavah", pravi poročilo, njeno skupno premoženje ocenjujejo na najmanj 100 milijonov evrov.

Bivša žena spet poročena in živi v Franciji

Putin bojda tudi nikoli ni uradno potrdil ali priznal svojih dveh hčerk iz prvega zakona, Marie in Katerine, ki sta danes obe v svojih tridesetih. Precej več je znanega o Putinovi bivši ženi, s katero je bil poročen trideset let. Ljudmila Putin, danes Očeretni, je prej živela v Sankt Peterburgu in v Moskvi, danes pa v Biarritzu, prestižnem letovišču na francoski rivieri. Da že dolgo s Putinom ne živita skupaj, je javnost izvedela precej pozno. Kot tudi to, da se je medtem spet poročila, in to z 20 let mlajšim moškim, znana je tudi njegova identiteta - to naj bi bil Artur Sergejevič Očeretni, ki se je rodil 29. marca 1978, v njegovi biografiji na internetu pa lahko preberemo, da je podjetnik. Vodi Center za razvoj medosebne komunikacije, naj bi bil tudi založnik. Z nekdanjo Putinovo ženo se je poročil že leta 2015 in se dve leti kasneje preselil na francosko riviero, v Biarritz. Nekoč naj bi v Rusiji imel podjetje, ki je organiziralo prestižne dogodke za vladajočo stranko Enotna Rusija, Gazprom in druga velika podjetja. Ruski eliti naj bi bil dobro poznan, sodeloval je tudi v tekmovanju Ironman.

Ljudmila Putina se danes piše Očeretni in živi na francoski rivieri. Z leti sta s Putinom ugovorila, da živita povsem ločeni življenji.
Profimedia

Da se je Putin ločil, so iz Kremlja sporočili precej filmsko, s televizijsko izjavo po zadnjem skupnem obisku baletne predstave. "Šlo je za skupno odločitev, komaj kaj se še vidiva, vsak ima svoje življenje," je takrat povedal Putin, ona pa je dodala, sta sta njuna otroka odrasla, moževo življenje je povsem posvečeno delu, ona pa nikoli zares ni bila javna osebnost. Razhod sta označila za zelo civilizirano ločitev.

Ljudmila in Vladimir sta se poročila leta 1983, ko je bil on nižji obveščevalni agent KGB v takratnem Leningradu. Ona je delala kot stevardesa Aeroflota in ga spremljala v vzhodni Berlin, kjer je delal kot obveščevalec. Kasneje sta se s hčerkama vrnila v Rusijo. Zelo se je trudila držati stran od naslovnic in bliskavic, medijska pozornost je nikoli ni zanimala, občasno je moža spremljala le na najpomembnejših državniških večerjah in sprejemih pomembnih tujih državnikov. Ljudmila se je rodila 6. januarja 1958, po izobrazbi je jezikoslovka. Diplomirala je na oddelku za španski jezik, Putina pa spoznala na nekem koncertu.

Da bi Putina v kratkem videli z domnevno novo izbranko, je zelo malo verjetno, saj celotno javno vedenje o njegovem zasebnem življenju zadnja leta temelji le na neuradnih informacijah in govoricah.

Putinova najstarejša hčerka, 38-letna Maria Voroncova, je pediatrična endokrinologinja. Očitajo ji, da Kremelj z milijardami evrov napaja genske raziskave, ki jih ona vodi.
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta