Angleški pevec, ki je preprosto očarljiv v krilu

Denis Živčec Denis Živčec
05.06.2021 04:15
Novembra lani je Harry Styles postal prvi moški na naslovnici ameriške modne biblije Vogue, ki je nosil žensko obleko. Ne, ni travestit ali transvestit. Le dobro se počuti v kikli. Kar ni prepovedano. Pevec, ki ima za seboj kar nekaj zvez z estradnicami, pravi, da spolnost dojema kot nekaj zelo zabavnega in da se je z modo vselej rad poigraval.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Foto: Profimedia
Profimedia

Pojavi se tip v čudovito nabranem šifonastem bež krilu, črni krinolini, dopolnjeni s pravljično vrečko iz tila barve fuksije. Nato obleče še dolgo, padajočo, mehko poletno Guccijevo obleko brez naramnic in s črno obrobljenimi volančki, ki se lepo zlivajo čez njegove ozke boke. In nihče ne zakriči. Če pa že, to nikogar zares ne zanima. Nenaveden občutek, mar ne? Svet je imel vselej globoko v sebi šibko točko za moške v krilih in petkah, a tokrat te petke korakajo zelo pogumno in suvereno, skoraj tako, kot bi bilo vse skupaj samoumevno. Milenijci in pripadniki generacije Z osvajajo svet in preživeta pravila o tem, kaj kdo sme in kaj se spodobi, jih ne zanimajo več. Toksični možatosti, ki od moških pričakuje robatost, lovstvo in neumnost, od žensk pa suženjsko podrejenost, so štete ure, kot tudi klasični definiciji komercialno zanimive estetike. Imate mere 90-60-90? Vaš problem. Kar imejte jih in bodite z njimi srečni. Na sceni lomasti vse več pevk, ki jih ne zanima, da njihove obline kakšnemu oblikovalcu ali modnemu uredniku niso všeč, in moških, ki ne želijo biti agresivni brdavsi, osredotočeni zgolj na nogometno žogo in samice. Zadnji v vrsti moških, ki s svojim feminilnim seksapilom mešajo glave in hormone milijonom oboževalcev, je 22-letni Damiano David, frontman evrovizijske zmagovalne skupine Måneskin. Še preden je Damiano s črnim senčilom nežno obrobil oči, na odru strastno poljubil svojega kolega in visoko v zrak dvignil svoje čevlje z visoko peto, je mejo tradicionalnega dojemanja moškosti krepko sesul 27-letni Harry Styles. Tisti v krilu iz mehkega šifona.

Če si postaviš pregrade, postaneš omejen

Novembra lani je postal prvi moški na naslovnici ameriške modne biblije Vogue, ki je nosil žensko obleko. Ne, ni travestit ali transvestit. Le dobro se počuti v kikli. Kar ni prepovedano. Pevec, ki ima za seboj kar nekaj zvez z estradnicami, pravi, da spolnost dojema kot nekaj zelo zabavnega in da se je z modo vselej rad poigraval. "Oblačila obstajajo zato, da bi se z njimi zabavali in igrali. Meje se počasi drobijo. Če odstraniš miselnost, da obstajajo oblačila za moške in oblačila za ženske, se odpre povsem novo igrišče. Včasih grem v trgovino in na ženskem oddelku najdem nekaj kosov, ki so preprosto čudoviti. Povsod v življenju je tako - če si postaviš pregrade, postaneš omejen," pravi.

Styles je že pred časom začel presenečati s feminilnim videzom. Prvič maja 2019 na prestižnem dobrodelnem dogodku Met Gala, ki velja za družabni vrhunec v svetu ameriškega Vogua, v mrežastih nogavicah se je nato pojavil tudi v reviji Beauty Papers. V intervjuju, ki je pospremil njegovo razvpito naslovnico, je dejal, da že dolgo oblačil ne ločuje na ženska in moška. Nekdanji član svojčas noro priljubljene fantovske skupine One Direction je nato pomeril še več kril in oblek. Očarljivo. Njegova ljubezen do ekstravagantnih kreacij se je rodila že v otroštvu, ko se je navdušil nad kostumi. Vanje se je dokončno zaljubil, ko je videl, da jih nosijo tudi njegovi idoli Prince, David Bowie, Freddie Mercury in Elton John. Jasno, nekaj namrgodenih bralcev se je ob tem oglasilo, celo ameriška politična aktivistka, komentatorka in avtorica Candace Owens je ob tem pozvala, da je treba pripeljati nazaj možate moške in da "nobena družba ne preživi brez močnih moških". K sreči se ob žensko volilno pravico ni spotaknila.

​​Drugi so spomnili, da moški s feminilnim modnim slogom niso nič novega, saj so se brez posebne zadrege v ženskih kosih kazali že Iggy Pop, David Bowie in Kurt Cobain. Kar sicer ne pomeni, da morajo moški v šifonu biti vsem všeč. Komentator in voditelj Ben Shapiro je prav tako stresal z glavo: "Pretvarjanje, da oblačenje moških v ženska oblačila moškega ne poženšči, je smešno." Igralec Zach Braff se je Stylesu postavil v bran: "Fantom vse življenje govorijo, naj bodo možati. Življenje je kratko. Bodi, karkoli si prekleto želiš."

Da med modno liberalnostjo in homoseksualnostjo ni nujne povezave, kaže vse več zvezdnikov. Styles, ki se v duhu milenijske spolne nebinarnosti ne želi več opredeljevati, ima za seboj tudi zvezo z eno najlepših in najbolj zaželenih žensk na svetu, Kendall Jenner. Bilo je kot vožnja z vlakom smrti in večkrat sta se razšla, o tem, ali sta spet skupaj, so mediji nazadnje ugibali marca letos. Razmišljala sta celo o skupnem domu, a načrta nista uresničila, saj se ne želita vezati do te mere. Morda pa Kendall svojih kril preprosto ni pripravljena deliti. Leta 2018 se je videval z Victorijinim angelčkom Camille Rowe, razšla sta se le dva tedna po koncu njegove turneje. Razlog za razhod naj bi bil natrpan urnik.

Profimedia

Tako kot Kendall ima tudi Harry dobro razvito poslovno žilico. Lani smo brali, da je med investitorji najsodobnejše arene, ki jo bodo gradili v njegovem rodnem Manchestru. Ta se bo imenovala Co-op Live, vrata pa naj bi odprla leta 2023. Prizorišče, ki so ga začeli graditi novembra, bo med največjimi pokritimi arenami v Veliki Britaniji. Naložba je vredna 350 milijonov funtov. V času gradnje bo projekt zaposloval 3500 oseb, dodatnih tisoč delovnih mest pa bo na voljo ob zaključku gradnje. Styles po poročanju revije Variety ne bo le med investitorji, ampak bo sodeloval tudi pri razvoju projekta. Z britansko in mednarodno ekipo OVG se bo med drugim osredotočil na navdušence in prostore za umetnike.

Oboževalki nahranil zlato ribico

Oboževalcev, predvsem pa oboževalk Stylesu ne manjka, saj se lahko po priljubljenosti mirno kosa z največjimi na sceni. Tu in tam pripravi presenečenje in enega od njih je doživela tudi goreča oboževalka v času premiere spota za skladbo Golden. Pevcu se je namreč pokvaril avto pred hišo njenega očeta. Medtem ko je čakal, da za njegovega jeklenega konjička poskrbi avtovleka, ga je očetov prijatelj prijazno povabil v hišo, da zvezdnik ne bi čakal pod milim nebom. Postregel mu je s skodelico čaja, Harry pa je kmalu ugotovil, da v hiši živi tudi njegova oboževalka, ki si najbrž ne bo nikoli oprostila, da je takrat ni bilo doma. Harry je vstopil v njeno sobo, posnel nekaj fotografij in ji na mizi pustil sporočilo. Zapisal je, da se mu je pred njeno hišo pokvaril avto in da je bilo zanj lepo poskrbljeno. Dodal je še, da mu je žal, ker se z deklico nista časovno ujela, in ji zato pušča sporočilo. Na koncu pa je dodal še zelo zanimiv P. S. - "Mimogrede, nahranil sem tvojo ribico!" Ribici, za katero je skrbela 13-letnica, je prav tako ime Harry.

Styles, ki verjame v karmo, o bogu pa ne želi javno veliko razpravljati, se je lani znašel v težavah, saj so ga na valentinovo oropali. Razkril je podrobnosti tistega večera in povedal, kako je ušel napadalcem. V večernih urah se je sprehajal po cesti, ko je v bližini zagledal sumljivo skupino moških, ki so postopali naokoli. Poskušal se jim je izogniti, zato je prečkal cesto, a so mu sledili. Eden od neznancev ga je vprašal, kaj ima pri sebi. Obstopili so ga, Harry pa jim je izročil denar. Zahtevali so tudi njegov telefon, grozili celo z nožem, a jim telefona ni hotel izročiti. "Zoprno bi bilo, ker bi izgubil vse fotografije, videe in stike, poleg tega pa tudi avtorska besedila," je dejal. Ko je telefon hotel vreči v bližnji ribnik, je zagledal dva avtomobila. "Zagrabil sem priložnost za pobeg, zato sem stekel na cesto in poskušal ustaviti avto, ki je peljal mimo. Voznik mi seveda ni odprl vrat, kar je nekako logično, saj nihče ne bi v avto spustil neznanca, ki je pravkar pritekel pred tvoje vozilo. Kljub temu se mi je moških uspelo otresti in zbežati," je pripovedoval. Dva dni kasneje je nastopil na britih v Londonu in navdušil s skladbo Falling. Na letošnjih britih mu je uspešnica Watermelon Sugar prinesla nagrado za najboljši britanski singel. Nekateri so prepričani, da v skladbi opisuje kunilingus. Brez kikle.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta