Boris Johnson, Casanova z Downing Streeta 10

Denis Živčec Denis Živčec
09.05.2020 04:40

Za originalno ekscentrično javno podobo se skriva izjemno ambicioznen politik, očitno pa tudi ljubimec. Morda mu tega ne bi pripisali, a britanski premier Boris Johnson ima za seboj zelo burno in sočno ljubezensko življenje. Od svoje druge žene se je ločil pred komaj dobrima dvema mesecema, njegova nova punca pa mu je pred dnevi rodila sina.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Zdi se, da je polresničen. Kot bi ušel iz kakšne pravljice ali navihane oddaje tipa Sezamova ulica. A za originalno ekscentrično javno podobo se skriva izjemno ambicioznen politik, očitno pa tudi ljubimec. Morda mu tega ne bi pripisali, a britanski premier Boris Johnson ima za seboj zelo burno in sočno ljubezensko življenje. Od svoje druge žene se je ločil pred komaj dobrima dvema mesecema, njegova nova punca Carrie Symonds pa mu je pred dnevi rodila sina. Petinpetdesetletni Johnson je novico o zaroki in nosečnosti objavil samo enajst dni po uradni ločitvi od Marine Wheeler, s katero se je dolga leta vlačil po sodiščih in se boril za lastnino. Prvič se je poročil leta 1987 z Allegro Mostyn-Owen, s katero se je spoznal na Oxfordu. Ko sta se poročila, je bil star le 23 let. Zakon je trajal šest let, razšla sta se, ker je Johnson začel ljubimkati z Marino Wheeler. Allegra je v enem od intervjujev dejala, da je njune zveze bilo konec že ob poroki. Drugič se je Boris poročil leta 1993, dvanajst dni po ločitvi. Wheelerjeva je že bila noseča s prvim od njunih štirih otrok. V zakonu se skokom čez plot ni odpovedal, mediji so pisali o vsaj treh ljubicah. Govori se, da naj bi bil imel tudi zunajzakonskega otroka s Helen Macintyre. Ženo je varal tudi s striptizeto Jennifer Arcuri, zaradi katere je imel velik škandal. Marina Wheeler je dolga leta stala ob soprogu in ob njegovih aferah pogled upirala v tla. Uradno sta se ločila šele letos, Marina pa je doživela usodo svoje predhodnice. Boris je zaroko z drugo žensko objavil le nekaj dni po podpisu ločitvenih papirjev.

Reuters
Reuters
epa
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta