Černobil: Grozljivka, ki se je res zgodila

Matic Majcen
25.05.2019 00:18

Mini serija Černobil (Chernobyl) na HBO in HBO GO.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hbo

Med tem ko so bile v preteklih tednih vse oči uprte v zaključek HBO-jeve serije Igra prestolov, je ta televizijska mreža začela skorajda neopazno predvajati še eno izvrstno nadaljevanko. Černobil, mini serija v petih delih, predstavlja prvi ambicioznejši poskus, da bi v formi igranega filma prikazali grozljive dogodke, ki so se odvili v Ukrajini aprila leta 1986, po nesreči v nuklearni elektrarni v bližini mesta Pripjat. Čeprav smo namreč o tej temi videli že nemalo dokumentarcev, večinoma televizijskih, pa tako velikopoteznega igranega projekta na to temo še ni bilo.
V seriji spremljamo usodo kopice likov, ki so se znašli sredi te velike katastrofe 20. stoletja. Tu je Valerij Legasov (Jared Harris), član ekipe znanstvenikov, ki je sprejemala ukrepe takoj po nesreči, pa Boris Ščerbina (Stellan Skarsgård), predstavnik sovjetskih oblasti, ki ga Kremlin pošlje na lokacijo, da bi poskrbel za “politično ustrezen” odgovor na katastrofo, ob njima pa seveda še kopica običajnih prebivalcev, ki so se morali nehote spopasti z nuklearno apokalipso - ter predvsem z njenimi uničujočimi posledicami na tamkajšnje življenje. Serija temelji na natančnem sosledju dogodkov, kako so se zgodili neposredno po katastrofi. Černobil ne skopari z grafičnim prikazom resničnega stanja v tistih ključnih trenutkih, s čimer se lahko gledalec živo kot še nikoli doslej postavi v kožo tistih, ki so bili povsem blizu kraju nesreče.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta