(FOTO) Fotoreporterji s srcem za Črno

03.08.2024 06:45

Na poplavnih območjih so v objektiv ujeli razdejanje in obup, a tudi pomoč, solidarnost in veliko srce vseh, ki so prihiteli na pomoč.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Jutri ob 11. uri bodo v Kulturnem domu Črna na Koroškem odprli razstavo slovenskih fotoreporterjev, ki so pred letom dni zabeležili posledice sodnega dne. Na poplavnih območjih so v objektiv ujeli razdejanje in obup, a tudi pomoč, solidarnost in veliko srce vseh, ki so prihiteli na pomoč. Vendar pa ne bo ostalo le pri ujetih trenutkih te velike naravne katastrofe, pač pa bodo fotoreporterji svoja dela (del izbora objavljamo v tokratni fotoreportaži) v soboto, 21. septembra, ponudili na dražbi. Celoten prihodek bo namenjen tistim, ki so v poplavah izgubili vse. Humanitarnemu projektu, ki so ga zasnovali nekdanji profesionalni fotoreporter in član društva Enookih Denis Sarkić, ilustrator Ciril Horjak ter urednik Večerove priloge V soboto Rok Kajzer, se je pridružila tudi naša medijska hiša. Častno pokroviteljstvo je prevzel nekdanji predsednik republike Borut Pahor. Že danes pa lahko donirate za žrtve poplav v občini Črna na Koroškem na transakcijski račun SI56 0110 0010 0007 227, sklic 00 2393, namen POPLAVE 2023 in koda namena CHAR.

Andrej Petelinšek
Denis Sarkić
Borut Živulovič
Voranc Vogel
Luka Dakskobler
Anže Malovrh
Jože Suhadolnik
V Marlesu so ob obletnici lanskih katastrofalnih poplav objavili odprt spletni obrazec za prednostno obravnavo prizadetih v poplavah. 
Borut Krajnc
Aljoša Kravanja
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta