(INTERVJU) Nataša Kramberger: Na koncu lahko samo še moliš

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
“Ta knjiga je krik čistega obupa, je poizkus iskanja moči v totalni nemoči.”
“Ta knjiga je krik čistega obupa, je poizkus iskanja moči v totalni nemoči.”
Saso Bizjak
Pisateljica, ekokmetica, okoljska aktivistka, migrantka v Berlinu, naravovarstvenica v Jurovskem Dolu, mentorica mladim urbanim meščanom, popolnoma nedolžnim v odnosih z naravo.

Iz vsebine: 

- Prišli smo do paradoksa, da so tisti, ki največ naredijo za kmete, ožigosani za slabe, tisti, ki pa storijo najmanj in vedno glasujejo v nasprotju z interesi kmetov, pa za dobre. Rezultat je, da vsak dan v Sloveniji izgubimo nekaj malih kmetij. A najbolj preprosto je reči kmetu - vsega so krivi zeleni.

- In kako naj bi ona vedela, kako raste paradižnik, in kako si jaz predstavljam, da bo ona to vedela! Saj mi je vendar povedala, da prihaja iz velikega mesta in da bi rada spremenila življenje!

- “Ta knjiga je krik čistega obupa, je poizkus iskanja moči v totalni nemoči.”

- “Iskreno - ne vem, kaj mislijo ti ljudje - bo pač šest stopinj več, ampak saj oni imajo denar in bodo živeli v hladilniku.”

- “Težko je ohraniti mirno kri in biti vedno pripravljen na vljuden pogovor z nekom, ki ti uničuje vse, kar bi lahko bila tvoja prihodnost.”

- “Naravovarstvenice in naravovarstveniki so bili vedno zavezniki družinskih in malih kmetij. O tem ni nobenega dvoma. Tudi raznorazni ‘nevladniki’ so bili v podporo, Zavod za varstvo narave je na malih kmetijah naredil milijardo stvari, ki jih ni podprla niti kmetijsko gozdarska zbornica.”
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta