(INTERVJU) Generalna direktorica policije: Tu nisem zato, da bi grela sedež

Elizabeta Planinšič Elizabeta Planinšič
02.03.2019 06:39

Tatjana Bobnar, generalna direktorica policije, o kadrovskih spremembah, policijskih pooblastilih, zakonodaji, poslanstvu policistov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Začniva z dogajanjem na mariborski policijski upravi. Direktor Policijske uprave Maribor je predlagal uvedbo disciplinskega postopka zoper šefa mariborskih kriminalistov Roberta Mundo zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Je Munda v tem trenutku še vodja mariborskih kriminalistov?
"Za slovensko policijo že nekaj časa velja, da dosledno sankcionira nepravilnosti v svojih vrstah. Tisti, ki me poznajo, vedo, da ne toleriram kakršnihkoli odklonov iz malomarnosti, lahkomiselnosti ali celo naklepa, in vsak od nas mora prevzeti odgovornost za svoja ravnanja. V policiji pa pričakujemo, da bodo prevzeli odgovornost za svoja ravnanja tudi vsi drugi, tudi tisti, ki nam tako radi nastavljajo ogledalo. Vedno povem, da slovenski policistke in policisti vsakodnevno profesionalno ter zakonito opravljajo svoje naloge, zagotavljajo varnost, dostikrat izpostavijo svojo lastno varnost zato, da jo zagotovijo nekomu drugemu. Ne čudi nas, da eno tako odklonsko ravnanje, ki je absolutno nesprejemljivo, vzbudi zanimanje medijev, družbe in javnosti. Se pa človek vpraša, ali je slovenska policija edina institucija, od katere se zahteva stoodstotna brezhibnost. Ob tem se mi zastavi vprašanje, preden odgovorim na zastavljeno, ali bi tako strogo sodili tudi komu drugemu, če bi ta prekršek storil na primer zdravnik, učitelj, vzgojitelj. Ali bi ukrepali, oziroma če drugače postavim vprašanje, kdo sploh ukrepa."

Robert Balen
Gpu
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta