(INTERVJU) John Denhof, predsednik uprave Nove KBM: Oditi moraš, ko si na vrhu

Matija Stepišnik Matija Stepišnik
25.05.2024 06:57
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
“Kot Mariborčan sem malo žalosten zaradi te odločitve o selitvi sedeža. A v vlogi, kot je moja, moraš razumeti, da morajo lastniki sprejemati zahtevne in kompleksne odločitve,” pravi John Denhof. 
“Kot Mariborčan sem malo žalosten zaradi te odločitve o selitvi sedeža. A v vlogi, kot je moja, moraš razumeti, da morajo lastniki sprejemati zahtevne in kompleksne odločitve,” pravi John Denhof. 
Andrej Petelinšek
Z Johnom Denhofom, predsednikom uprave Nove KBM, o odhodu iz Skupine OTP, največji združitvi bank v Sloveniji, bančnem trgu lokalno in globalno, spremembah poslovnega okolja in navad, o Sloveniji in Mariboru, kjer bo ostal.

Iz vsebine:

- "Resnično mi je vseeno, kje ljudje živijo in delajo, kar šteje, je kakovost dela - in ali je to opravljeno."

- Maribor in regija potrebujeta strategijo in po mojem mnenju bi si morali prizadevati, da mesto postane privlačen center za nišne panoge, kot je umetna inteligenca, in za visokotehnološka podjetja, ki bi lahko izkoriščala potencial in talente Univerze v Mariboru.

- Stranke želijo tako imenovano bančništvo s kavča, od koder lahko plačate račun, na katerega ste pozabili, ali potovanje, kamor se odpravljate.

- Več kot 32 let sem v poslu, delal sem na dvanajstih različnih trgih. Raven dialoga med politiko in gospodarstvom je v Sloveniji na najnižji ravni, če ga primerjam s trgi, na katerih sem deloval.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta