(INTERVJU) Pater Bogdan Knavs: Bodimo v svojem življenju iskreni. Delajmo to, kar govorimo, bodimo pošteni, solidarni

Urška Mlinarič Urška Mlinarič
23.12.2023 06:57
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen
Je eden najbolj priljubljenih duhovnikov mlajše generacije. Na Sveti Gori, kamor se je – po nekajletnem bivanju v Ljubljani in Kamniku -  vrnil pred dobrimi štirimi leti, sprejema vse ljudi, ne glede na položaj v družbi in ne glede na to, ali so verni ali ne, odprtega srca. Tudi naju s fotoreporterjem je sprejel, čeprav je bilo potrebnega kar nekaj truda, da se je dal prepričati v ta pogovor. Ne le zaradi obilice dela. "Božični čas je čas miru, to ni čas, ko bi odpirali teme, s katerimi bi povzročali nejevoljo," se je upiral, ko smo mu našteli, o čem vse bi radi govorili.

Patra frančiškana Bogdana Knavsa je širša javnost spoznala pred desetletjem, ko je ostro kritiziral ravnanja odgovornih za finančni zlom mariborske nadškofije. Znan je tudi zaradi maš, ki jih ima zdaj že tradicionalno za padle partizane, katerih boj izjemno spoštuje. Še posebej pri srcu mu je Pohorski bataljon. Nanj je vezana ena od njegovih želja, zato, če boste odgovorni za prireditve v spomin na Šarhove borce prebrali ta intervju ... Tu je tudi Maribor, mesto, kjer je ugledal luč sveta in mu je posebej ljubo tudi zaradi "ta vijoličnih", za katere mu, poleg jeseniških hokejistov, bije navijaško srce, v tem intervjuju pa jim je prav tako namenil nekaj dobrohotnih nasvetov, kako do boljše igre.

Iz vsebine:

- Politika dejansko premalo vlaga v pomiritev ljudi. Neti in podžiga spore predvsem za lastni obstoj.

- Ljudje, ki niso člani Cerkve in ne hodijo k maši, morajo v vernikih prepoznati, da se iskreno trudimo v drugih prepoznati brate in sestre. In ko rečem, drugi, mislim na vse ljudi.

- Če bodo prihodnje generacije delile med seboj zavest, da se brez prijateljstva in darežljivosti ne da živeti, potem za človeštvo obstaja upanje.

- Resnično tovarištvo ima zelo pozitiven pomen. Gre za nekoga, ki mu je resnično mar za drugega, ki ima v sebi tisto človečnost, ki ga žene naprej pri ustvarjanju lepšega sveta za vse.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta