Kolumna Marka Radmiloviča: Alfonza za predsednika

Marko Radmilovič
11.03.2023 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rok Kajzer
Pred časom sem napisal komedijo, minuli teden pa sem jo ob pomoči svečinskih igralcev postavil na oder. Minulo soboto in minulo nedeljo. Da ja ne bo zvenelo kot promocija, bog ne daj kot samopromocija, ker tekst ali uprizoritev pri vsej zgodbi sploh nista v ospredju. V ospredju so ljudje. Obiskovalci.

Svečina je majčkena vas, kjer še komaj vzdržujemo število prebivalcev, potrebnih za naselje. Ampak v dveh večerih se je v dvorano nagnetlo štiristo ljudi. Nekaj tudi iz ostalih krajev občine. Nekaj celo iz Maribora. Kakorkoli; komedija kot komedija in ljudje so se smejali in zabavali. Pozabili na skrbi in pozabili na k tlom tiščečo realnost vsakdana.

Vsaj tako so mi zatrjevali, ko sem se po predstavah sprehodil med njimi. In res - bili so sproščeni. In ker mi v Svečini po premierah ponudimo obiskovalcem kozarec vina, so se zadržali še dolgo po koncu. Bil je občutek vzajemnosti, humorja, dobre volje in povezanosti. Ampak to je le uvod.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta