Kolumna Marka Radmiloviča: Potrebujemo več stanovanj za mlade

Marko Radmilovič
17.12.2022 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak
Ampak preden se preselimo v novih 76 kvadratov, poglejmo, kaj mladi zapuščajo. Če ne verjamete, za pomoč pri branju naslednjega odseka vzemite v roke nepremičninsko ponudbo vašega priljubljenega mešetarja.

Slovenija je natlačena z družinskimi hišami iz poznih šestdesetih in sedemdesetih let minulega stoletja. Mlada, impulzivna družba je to takrat bila, Tito je zrihtal kredite, katerih zadnje obroke so očetje plačevali z denarjem za malico, in vlak iz Splita je vsak toliko pripeljal cement, sobote pa so bile rezervirane za vlivanje druge plošče in tri kište pira, ki so sledile.

Urbanisti so spali v službah, vodilni arhitekturni koncept pa je bila enonadstropna hiša, z možnostjo mansarde. Mokre starševske sanje, da bosta oba otroka ostala doma, na starost se bosta onadva umaknila v vikend, ki so ga ob sobotah spremenili v nekaj, kar na Slovenskem imenujemo bivalni vikend! Te velike hiše, ki so danes energetski samomor, s svojimi ogromnimi stopnišči in čokato podobo pa nekaj, kar mladina prezira, se danes prodajajo za smešen denar. Njihovi graditelji in prebivalci so v domovih za ostarele, njih zarod pa krmi krvosesne stanodajalce, medtem ko v Ljubljani čaka na stanovanja za mlade.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta