Kolumna Marka Tomaša: Atena

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA
Velikokrat so me presenetili dogodki, ki sem si jih želel, vendar se mi je zdelo, da jih nisem z ničimer spodbudil. Dogajali so se spontano. Kot nekaj samo po sebi razumljivega.

Vedno sem denimo sanjal o življenju v nekem primorskem mestu. Za to nisem imel nobene podlage. Mostar je sredozemsko mesto, veliko prizorov v njem daje vtis, da boš že za naslednjim vogalom zagledal morje, v zraku je mogoče včasih zaznati sol, ki se meša z vonjem prezrelih fig, ki razpokane ležijo na cesti. Morje je tako blizu, da le povečuje hrepenenje po vodni pradomovini vseh nas. Toda moja družina ni nikoli kupila zemljišča niti ni zgradila počitniške hiške ob morju, kot so to počele mnoge mostarske družine v času socializma. Poleg tega nimam nobenih sorodnikov, ki živijo ob morju. Z veščinami, ki jih imam, nisem bil najboljši kandidat za sezonsko delo, po zaslugi katerega bi se lahko poskušal preseliti "na morje". Brez dela se nisem mogel niti vseliti k prijateljem "za nekaj časa, dokler se ne znajdem". Življenje v kakem primorskem mesto je bilo torej zame tako kot za večino drugih ljudi gola romantična sanjarija.

O EU, Franciji, nemirih in filmu Atena ...
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta