(O KNJIGI) Tara Westover: Osvobojena

Zvezdana Bercko Zvezdana Bercko
18.07.2020 01:25

Tara Westover, rojena 1986., je odrasla v mormonski družini v Idahu in kot otrok ni hodila v šolo. Šele s 17 leti je šla prvič v šolo, danes je doktorica zgodovine s Cambridgea. Od leta 2019 je stalna predavateljica in raziskovalka na Harvardu. Osvobojena je njen prvenec, po oceni New York Timesa uvrščen med deset najboljših knjig leta 2018.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Založba: Mladinska knjiga. Prevod: Danica Križman. Leto izida: 2020. Št. strani: 440. Vezava: trda. Cena: 29,99 evra.

Tara ne ve točno, kdaj se je rodila, ker se je rodila doma, ni imela rojstnega lista, mati pa se po sedmih porodih vsakega tudi ni spomnila do dneva natančno. Ni hodila v šolo, saj je imel njen versko blazni oče šolstvo, tako kot tudi uradno medicino in vse z državo povezano, za leglo zla. Namesto šolanja so se otroci s starši pripravljali na konec sveta - vse dneve so pripravljali zaloge hrane, okoli hiše so imeli vkopane rezervoarje z gorivom in skladovnice orožja. Delali so na očetovem odpadu starih avtomobilov, v razmerah, kjer je bilo povsem “normalno”, da ti stroj odreže roko ali te zajema ogenj ... In oče ne pokliče rešilnega avtomobila.

Založba: Mladinska knjiga. Prevod: Danica Križman. Leto izida: 2020. Št. strani: 440. Vezava: trda. Cena: 29,99 evra.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta