(O KNJIGI) Wilhelm Reich: Prisluhni, mali človek!

Zvezdana Bercko Zvezdana Bercko
16.05.2020 04:15

Wilhelm Reich (1897-1957), avstrijski psihoanalitik, psihiater, seksolog in sociolog, pripada drugi generaciji Freudove šole psihoanalize. Psihoanalizo je skušal razlagati in celo združiti z marksizmom. S svojimi idejami je pomembno vplival tudi na popkulturo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Založba: Sanje. Prevod: Erik Majaron. Leto izida: 2020. Št. strani: 119. Vezava: mehka. Cena: 15 evrov.

Prisluhni, mali človek! je izjemno esejistično delo zdravnika, psihoanalitika in znanstvenika Wilhelma Reicha, pred katerim so bežali in katerega knjige in raziskave so zažigali fašisti in nacisti, za njimi komunisti in nazadnje – nemara najbolj dosledno in najuspešneje – kapitalisti. Reicha, ki je bil pol življenja na begu, so nazadnje zaprli v ZDA z za lase privlečenimi razlogi, podobno, kakor danes preganjajo Juliana Assangea ali kakor so pred stoletji preganjali Galilea, pojasnjujejo pri založbi Sanje, kjer je prvi prevod kake Reichove knjige v slovenščino (podpisuje ga Erik Majaron) izšel v novi zbirki Knjižnica sežganih knjig.
Kot v uvodu piše urednik zbirke Rok Zavrtanik je knjiga Prisluhni, mali človek! krik avtorja. Nastala je neposredno po izteku druge svetovne vojne, iz zgroženosti nad nepojmljivim nasiljem, morijo, ki jo je Reich predvidel in napovedal.

Založba: Sanje. Prevod: Erik Majaron. Leto izida: 2020. Št. strani: 119. Vezava: mehka. Cena: 15 evrov.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta