(REPORTAŽA) Torino: Mesto brez evrovizijske histerije, se pa čuti, da je v mestu nekaj drugače

Denis Živčec Denis Živčec
14.05.2022 06:15

Torino ni italijansko mesto, v katero se zaljubiš na prvi pogled. Je eden tistih zadržanih očarljivcev, ki jim moraš dati priložnost, da te navdušijo s svojim smislom za humor, sramežljivo očarljivostjo in prizemljenostjo. Kako živi evrovizijski ritem?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Torinu sicer ne vlada evrovizijska evforija, a mesto se trudi biti prijazen gostitelj.
V Torinu sicer ne vlada evrovizijska evforija, a mesto se trudi biti prijazen gostitelj.
Profimedia
Torino ni italijansko mesto, v katero se zaljubiš na prvi pogled. Je eden tistih zadržanih očarljivcev, ki jim moraš dati priložnost, da te navdušijo s svojim smislom za humor, sramežljivo očarljivostjo in prizemljenostjo. Če bi bil bahav bolj, bi zagotovo že desetletja bil mnogo večja zvezda na italijanskem turističnem zemljevidu. Zdi se, da se mora prestolnica italijanske dežele Piemont za pozornost bolj truditi od ostalih. Ko se potrudi, ji uspe okoli sebe ustvariti kar precej hrupa. Oči celega sveta so bile v Torino uprte leta 2006, ko je mesto gostilo olimpijske igre in v tistem trenutku bilo največje mesto, ki se je kadarkoli spopadlo z zimsko olimpijado, kasneje tudi šahovsko, te dni v njem poteka Pesem Evrovizije, ki je šik italijansko ležernost pomešala z evropskim glasbenim kičem. Spoznajmo letošnjo evrovizijsko prestolnico pobližje.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta