(ŠESTI DAN) Kako so OFEM pred diskreditacijo in škodovanjem ubranili "odvetniki"

Rok Kajzer Rok Kajzer
29.07.2023 07:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek
Zračni posnetek nedeljske otvoritve Olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM) je najbrž marsikoga osupnil - v Ljudskem vrtu so zevale prazne tribune. Te so sicer med otvoritveno slovesnostjo deloma napolnili mladi športniki, ki pa polnih tribun niso mogli zajeti v svojih posnetkih, ko so korakali na stadion. Ker so bile prazne. Zdaj pa si predstavljate, da bi udeležence OFEM navdušeno pozdravilo na tisoče meščanov - kajti interes je bil, saj je skromno odmerjenih tisoč brezplačnih vstopnic šlo za med. To, da je misel na mesto in meščane pri organizatorjih velikih prireditev (kjer načeloma ne potrebuješ publike in prav tako ne vstopnine) praviloma zadnja, je bilo opozorilo pisca teh vrstic na enem od družbenih omrežij.

Pa se je vsulo. "Dežurni odvetniki" so nemudoma stresli svoj gnev in v svojih spletnih ofenzivah - kakšni vse interesi jih poganjajo, je vprašanje za milijon evrov - sprevračali poanto zapisa. Nič ni bilo napisanega čez odlično zastavljeno otvoritev, program, trud in organizacijo festivala nasploh, a "odvetniki" so obračali dejstva prav v to smer. Niso želeli in hoteli razumeti, da je šlo opozorilo zgolj v smer, da so, potem ko je bil dogodek odlično skomuniciran, znova pozabili na nekaj zelo pomembnega - mesto in meščane. Pa ne le na njih, pač pa tudi na stotine prostovoljcev na prireditvi, tudi oni namreč niso imeli dostopa do otvoritvene slovesnosti.

Pa se v nedeljo ni končalo ...
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta