(FOTO) Napoved medalje na Ofemu? Slovenke z zmago nad Nemkami prebile led

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
24.07.2023 20:55

Slovenske odbojkarice na prvi tekmi turnirja v Drašu s 3:0 premagale Nemčijo, jutri ob 15.30 jih čaka tekma proti Hrvaški, v sredo ob isti uri pa proti Turčiji

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Napadi Mije Šiftar so se največkrat končali s točko.
Andrej Petelinsek

Slovenske odbojkarice so z zmago začele turnir na Olimpijskem festivalu evropske mladine (Ofem), na katerem igra osem reprezentanc, ki so razdeljene v dve skupini. V ŠC Draš pod Pohorjem so s 3:0 (25:16, 25:21, 25:21) premagale Nemke, v skupini pa sta še reprezentanci Hrvaške in Turčije - s Hrvaticami se bodo pomerile jutri ob 15.30, s Turkinjami pa v sredo ob istem času. V današnji drugi tekmi v skupini je Hrvaška s 3:1 premagala Turčijo. V drugi skupini igrajo Madžarska, Italija, Nizozemska in Poljska.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

"Pomembno je, da so dekleta prebila led. O igri reprezentance Nemčije nismo vedeli veliko, zato je bila v uvodnem nizu opazna previdnost v igri. Zadovoljen sem z rezultatom in tudi igro, manjka še nekaj tehničnih izboljšav, sprejem mora biti bolj zanesljiv in blok bolj čvrst. Veseli, da je uigranost ekipe dobra, kar vliva optimizem pred nadaljevanjem turnirja, na katerem pričakujem boj za kolajno," je povedal trener reprezentance Boris Klokočovnik.

Tekmo je začela šesterka Ula Gorjup, Nika Milošič, Adriana Vukojević, Nina Svetina, Mija Šiftar in Maša Pucelj, v igro pa sta kot prosti igralki vstopali Tinkara Ulrih in Tara Filipič. Naše igralke so po vodstvu 9:8 po začetnih udarcih Gorjupove dosegle sedem točk zapovrstjo za vodstvo 16:8, v nadaljevanju pa brez težav ubranile prednost in dobile niz. Tudi v drugem so imele pobudo, večidel so vodile za tri ali štiri točke, pred končnico pa so se jim po nekaj slabih potezah tekmice približale na dve točki (22:20). Toda v odločilnih trenutkih je bila igra naših deklet spet zbrana in osvojila so še drugi niz.

Andrej Petelinšek

Najbolj izenačena je bila igra v tretjem nizu, v katerem so se Nemke do prelomnih trenutkov enakovredno kosale s Slovenkami. Po rezultatu 10:10 sta se ekipi menjavali v vodstvu, rezultatsko sta bili poravnani tudi pri 17:17, v nadaljevanju pa je Šiftarjeva z nekaj zaporednimi točkami ekipo popeljala do občutne prednosti in pot do zmage je bila odprta.

"Zmaga za uvod v tekmovanje je dober obet pred novimi tekmami. V igri je bilo nekaj nihanj, ko bo teh manj, bo na še višji ravni. Komaj čakam na tekmo proti Hrvaški, želim, da dokažemo, da se lahko potegujemo za kolajno," je izjavila kapetanka Nika Milošič. Za Slovenijo so točke dosegle Šiftar 16, Svetina 9, Pucelj 8, Gorjup in Milošič po 6 in Vukojević 4, za Nemčijo jih je Naujackova dosegla 12.

Andrej Petelinšek

Zvečer so v prvi tekmi moškega turnirja Slovenci igrali z Grki in jih premagali s 3:1 (20:25, 25:16, 25:15, 25:18). V skupini so še Belgijci in Italijani; s prvimi bodo naši fantje igrali jutri ob 18. uri, z drugimi pa v sredo ob isti uri.

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta