(FOTO) Na vrtu Kensingtonske palače sinova William in Harry odkrila kip princese Diane

STA, ZaB
01.07.2021 21:36
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Britanska princa William in Harry sta v Kensingtonski palači skupaj odkrila kip svoje matere, valižanske princese Diane, in ga pospremila z besedami, da si vsak dan želita, da bi bila še vedno z njima, poroča britanski BBC.

Slovesno odkritje kipa v prenovljenem vrtu Kensingtonske palače je potekalo na dan, ko bi princesa Diana, če bi bila še živa, praznovala 60. rojstni dan. Ta vrt, imenovan Sunken Garden, naj bi bil eden najljubših krajev valižanske princese v času, ko je živela v Kensigtonski palači.

Reuters

"Spomniva se njene ljubezni, moči in značaja. Kvalitet, zaradi katerih je bila sila za dobro v svetu, ki je nešteta življenja spremenila na bolje," sta brata dejala ob odkritju kipa. Upata, da bo kip za vedno obveljal kot "simbol njenega življenja in njene dediščine". Izrekla sta še zahvalo "vsem tistim po svetu, ki ohranjajo živ spomin" na njuno mamo.

Princesa Diana je umrla v prometni nesreči 31. avgusta 1997. 
Reuters
Princesa Diana bi imela 60 let, če bi še živela.
Reuters

To je bil prvi skupni javni nastop princev Williama in Harryja po aprilskem pogrebu njunega dedka, vojvode edinburškega. Kot še piše BBC, so ju po slovesnosti videli, kako se smejita ter se pogovarjata in zabavata z gosti.

Prišel je tudi Dianin brat Charles Spencer.
Reuters
Reuters
Reuters

Odkar sta se princ Harry in njegova soproga Meghan Markle lani odpovedala kraljevim dolžnostim in se skupaj s sinom Archiejem odselila v ZDA, so se sicer razširile govorice, da so se odnosi med bratoma močno ohladili. Medtem se je družina v Ameriki to pomlad razširila še z dojenčico.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta