Ljudje smo prepričani, da moški seksajo raje kot ženske

K. Š.
23.08.2019 13:54

Domneva, da je spolni nagon pri moških močnejši kot pri ženskah, je med ljudmi očitno še vedno zelo uveljavljena. Z njo se strinja skoraj polovica Britancev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ekipa britanskih raziskovalcev je 3922 odraslih (moških in ženskih) heteroseksualcev povprašala, kateri spol po spolnih odnosih hrepeni pogosteje. Ugotovili so, da je 42 odstotkov intervjuvancev prepričanih, da je spolni nagon močnejši pri moških.
Poleg tega je 45 odstotkov vprašanih odgovorilo, da so po njihovem mnenju moški pogosteje "pobudniki" spolnih odnosov, le trije odstotki pa so prepričani nasprotno.
Nekoliko bolj zaskrbljujoč je podatek, da je po podatkih najnovejše poizvedbe le 11 odstotkov vprašanih prepričanih, da ženska "odloči", kdaj je spolni odnos zaključen. 36 odstotkov moških in 38 odstotkov vprašanih žensk je po drugi strani mnenja, da o tem enakovredno odločata oba udeleženca.
"Dobro je izvedeti, da skoraj tri četrtine vprašanih verjamejo, da lahko oba spola o poteku spolnega odnosa odločata enakovredno, je pa še vedno vprašljivo, čigav užitek pri seksu dejansko nekaj šteje," je ob objavi rezultatov poudarila Sarah Green, direktorica britanske organizacije, ki se bojuje proti nasilju nad ženskami. Omenjena organizacija, imenovana End Violence Against Women Coalition, je raziskavo tudi izvedla.

Starejši menijo, da morata v spolnosti uživati oba spola

Zanimiva je tudi pogojenost mnenj glede na starost vprašanih. Ljudje, stari 65 let ali več, v večji meri verjamejo, da bi morala v spolnosti uživati oba spola. Kar 50 odstotkov mlajše skupine (v njo so uvrstili vprašane, ki so stari med 18 in 24 let) verjame, da je spolni odnos ponavadi "odločitev" moškega, le 10 odstotkov vprašanih pa je mnenja, da je to odločitev ženske. Večina vseh vprašanih (57 odstotkov) je prepričanih, da bo ženska moškemu spolni odnos nudila zgolj zato, da bo "on zadovoljen", še poroča Independent.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta