Največja ladja za križarjenje: Mesto na vodi pripravljeno na prvo plovbo

DR
23.02.2022 19:00

Ladja Čudež morij ima skupno osem sosesk. Ena od njih se ponaša z zunanjim parkom s kar 20 tisoč pravimi rastlinami in drevesi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ladja za križarjenje Čudež morij je pripravljena, da sprejme prve potnike.
ROYAL CARIBBEAN

Največja ladja za križarjenja na svetu je po treh letih gradnje zdaj končno pripravljena, da pozdravi svoje prve potnike. Ladjo z imenom Čudež morij (Wonder of the Seas) so naročniku, podjetju Royal Caribbean International, dobavili pretekli mesec. Na svojo prvo, krstno plovbo se bo odpravila 4. marca, potem ko bo iz Fort Lauderdala na Floridi zaplula proti Karibom.

Ladja z 18 palubami, ki so jo zgradili v ladjedelnici Chantiers de l'Atlantique v Saint-Nazaireju v Franciji, lahko sprejme 6988 gostov in 2300 članov posadke. "Gostom z vsega sveta z velikim veseljem predstavljamo ladjo Čudež morij in njene vrhunske karakteristike," je za televizijo CNN izjavil Mark Tamis, namestnik direktorja oddelka za hotelsko poslovanje pri podjetju Royal Caribbean International. "V okviru celotnega procesa, od izdelave načrtov do dobave, smo uporabili vse svoje strokovno znanje ter hkrati upoštevali predloge svojih gostov in partnerskih podjetij in tako nam je uspelo ustvariti nekaj resnično veličastnega." Z ladjo bodo na začetku, če se kaj ne zaplete, izvajali pet- do sedemdnevna križarjenja po Karibih, od maja naprej pa tudi po zahodnem Sredozemlju, denimo iz Barcelone in Rima.

Ladja Čudež morij ima skupno osem sosesk. Ena od njih se ponaša z zunanjim parkom s kar 20 tisoč pravimi rastlinami in drevesi. Na krovu je mogoče najti tudi najvišji tobogan na morju, ob enem od bazenov pa ogromen televizijski ekran. Gostom bo na voljo še žična drča, s katero se bodo lahko spustili čez deset palub. "Pohvalimo se lahko, da smo svojim gostom vedno ponudili najboljše in najbolj inovativne ladje. Vedno smo se trudili dodatno obogatiti njihovo izkušnjo križarjenja. In Čudež morij vključuje vse to," je še dodal Tamis.

Veliko, večje, največje ...
ROYAL CARIBBEAN

Ladja bi morala biti dobavljena že lani, vendar se je njena gradnja zaradi pandemije nekoliko zavlekla. Industrija križarjenj je v preteklih dveh letih zaradi covida-19 utrpela velike izgube. Ameriški Center za nadzor in preprečevanje bolezni je križarjenja decembra lani po pojavu nove koronavirusne različice omikron znova uvrstil med najbolj tvegane turistične dejavnosti, saj naj bi bilo tveganje za prenos virusa med potniki in člani posadke na ladjah izredno veliko. Ta mesec je center znižal raven tveganja s četrte stopnje na tretjo, kar pomeni, da zdaj le svetuje potnikom, naj pred odhodom na križarjenje preverijo veljavnost svojega potrdila o cepljenju proti covidu-19. Do nedavnega je bil pogoj za izvedbo križarjenja, da je bilo polno cepljenih 95 odstotkov vseh potnikov in članov posadke, čeprav so mnoga podjetja za križarjenja zahtevala, da so polno cepljeni prav vsi potniki in člani posadke. Podjetje Royal Caribbean je januarja zaradi razmer po vsem svetu začasno ustavilo križarjenja z nekaterimi svojimi ladjami, vključno z ladjama Simfonija morja in Serenada morij. Podjetje trenutno zahteva, da so vsi gostje, starejši od dvanajst let, polno cepljeni, medtem ko morajo otroci, starejši od dveh let, pred začetkom križarjenja predložiti negativni test. Uporaba maske je v zaprtih skupnih prostorih obvezna za vse goste, starejše od dveh let.

Ladja Čudež morij, peto in najnovejše plovilo podjetja Royal Caribbean, je ena od najsodobnejših ladij za križarjenja, ki bodo v prihodnjih tednih in mesecih plule po svetovnih morjih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta