To je 6 glavnih razlogov, da si ženske ne želijo spolnih odnosov

D.Ži
02.09.2020 09:53

Prej ali slej se bo naveličala, da ste edini, ki v postelji doživite vrhunec.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia
Profimedia

Znana seksologinja Tracey Coxx je za Daily Mail spregovorila o najpogostejših razlogih, zaradi katerih ženske odklanjajo spolne odnose. Pravi, da imajo nekatere ženske resnično nizek libido, večina pa se jih na slednjega zgolj izgovarja, saj v resnici niso zainteresirane za intimnosti v določeni situaciji. Obstaja šest osnovnih razlogov za hladen odnos do spolnosti, ki jih pogosto zamenjamo z nizkim libidom. 

Profimedia

Skrb za videz

Ženske se v svojem telesu želijo počutiti dobro. Če se ne počutijo dovolj seksi, je možnost za manjšo željo po seksu večja. Kar 57 študij, ki so jih opravili v dveh desetletjih, je pokazalo, da je nezadovoljstvo povezano s skoraj vsemi spolnimi težavami. Ženska, ki se počuti atraktivno, ima večje možnosti doseči orgazem. 

Nesamozavest

Nekatere ženske svojih moških preprosto ne upajo prositi za tisto, kar si v resnici želijo. Bojijo se, da jih bo partner obsojal, če mu bodo povedale, kaj jih v resnici vzburja in pripelje do vrhunca. 

Stres in depresija

Pandemija koronavirusa je vplivala na mentalno zdravje številnih ljudi in jih napolnila z občutkom stresa in anksioznosti, kar lahko s seboj prinese tudi manjšo željo po spolnosti. Študija, ki so jo izvedli v ZDA, je pokazala, da je kar 44 odstotkov parov priznalo, da je seks v karanteni postal redkejši in manj zadovoljujoč.  

Profimedia

Drugačni načini vzburjanja

Ženske in moški se vzburjajo na različne načine. Moški so v glavnem spontani in želijo svojo nenadno spolno željo potešiti takoj. Ženske dobijo željo po spolnosti v glavnem takrat, ko pridejo v stik z nečim erotičnim in kadar se jih dotika.

Orgazem

Glede na to, da ženske težje dosežejo orgazem od moških, jim prej ali slej postane dolgčas, če je samo on tisti, ki mu prihaja. Nedavno izvedena študija je pokazala, da kar 91 odstotkov moških s partnerico doživi orgazem, a le 39 odstotkov žensk. 

Nekompatibilnost

Za dober seks se je potrebno ujeti. Če vam partner ne odgovarja, v telesnem ali psihičnem smislu, bo seks z njim le težko dober. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta