(TOTI LIST) Ekskluzivni seznam mediacijskih postopkov: Borut Pahor namerava do konca leta rešiti številne spore

Acija Medi
13.09.2021 05:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotomontaža: Toti list

Potem ko je mediatorju Borutu Pahorju uspelo rešiti tudi spor med vlado in STA - kot je znano, je na pogovor k sebi prejšnji teden kljub odločitvi vrhovnega sodišča povabil Uroša Urbanijo in Bojana Veselinoviča -, kar pomeni, da bodo zaposleni po več kot 250 dneh vendarle dobili plačilo za opravljene javne storitve, tiskovni agenciji pa ne bo treba zapreti vrat, nam je uspelo izvedeti, da to ni edini zaplet, ki ga namerava naš predsednik rešiti še v tem letu. Od urada predsednika republike smo namreč pridobili seznam mediacijskih postopkov, ki jih je Borut Pahor že vnesel v svojo beležko, skupaj s termini in kraji srečanj, za vas pa jih ekskluzivno objavljamo v nadaljevanju. "Morda se bo moja vloga amortizerja pokazala, ko bom končal mandat. Morda se nekatere stvari danes zdijo samoumevne in se jih ne pripisuje mojim ravnanjem. Morda bo to nekoč lažje opaziti," je objavo, potem ko smo jo predhodno poslali v avtorizacijo predsednikovemu uradu, pokomentiral Pahor.

• MEDIACIJA 1 /Sandra Auer proti Ines Juranovič, 7. oktober 2021, studio Big Brother, Kanal A

Slovenija še danes govori o znamenitem visoko rizičnem sporu med akterkama resničnostnega šova Big Brother. "Si dob'la, si jedla sir," je namreč stavek, ki ga pomnijo prejšnje in sedanje generacije. Predsednik Pahor je že v dogovoru z Ljubljanskimi mlekarnami, ki bodo pomagale s tono sirnih izdelkov za vedno končati ta spor.

• MEDIACIJA 2 /Zlatko Zahovič proti Srečku Katancu, 9. oktober 2021, prostori gostilne Ledinek, Šmarna gora

Enega hujših športnih zapletov pri nas bo predsednik reševal s predlogom za imenovanje Zlatka Zahoviča za selektorja slovenske nogometne reprezentance, Srečka Katanca pa za častnega predsednika NK Maribor. Hkrati bo dal pobudo, da država odkupi Šmarno goro in jo razdeli med akterja. Ponudil se je, da bo po pobočjih kosil travo in obrezoval drevje.

• MEDIACIJA 3 /Miša Molk proti Mariu Galuniču, 10. oktober 2021, pisarna razvedrilnega programa TV Slovenija

Potem ko se je začela in nikoli povsem razpletla največja bitka v razvedrilnem programu in nasploh na TV Slovenija, bo predsednik ta spor poskušal zgladiti na način, da bo eno sezono sam vodil eno od razvedrilnih oddaj, v primeru dogovora Molk-Galunič pa bo obema podelil jabolko navdiha.

• MEDIACIJA 4 /Branko Grims proti Alu Goru, 13. oktober 2021, prostori slovenskega veleposlaništva v ZDA

Mediacija med nekdanjim ameriškim podpredsednikom, ki opozarja na globalno segrevanje, in slovenskim poslancem, ki trdi, da smo priča globalnemu ohlajevanju, bo poseben izziv za predsednika. Ta bo po naših informacijah poskušal doseči, da bi vpletena ugotovila, da se Zemlja segrevalno ohlaja.

• MEDIACIJA 5 /Langa proti strokovni žiriji, 17. oktober 2021, velika sejna dvorana RTV Slovenija

Vsi vemo, da je EMA visoko rizično glasbeno tekmovanje, ki se lahko konča tudi z besednim obračunom ali uničevanjem inventarja, kot je bilo s skupino Langa, ki ji je dvakrat ušla zmaga. Predsednik bo po naših informacijah poskušal prepričati strokovno žirijo, da se skupina vsako leto uvrsti neposredno v finale.

• MEDIACIJA 6 /Jelko Kacin proti Ivu Hvalici, 22. oktober 2021, počitniški objekt Jelka Kacina, Krk, Hrvaška

Najhujši in tudi fizični poslanski spopad - udarec s časnikom po glavi, ki ga je nad Hvalico izvedel Kacin - ni nikoli dobil pravega epiloga. Predsednik bo tako po skoraj 23 letih od tega incidenta Kacinu predlagal, naj Hvalico brezplačno gosti v svojem bazenu na Krku, če ga seveda ni že pospravil. Skupno čofotanje bo predsednik kot odraz sprave objavil tudi na svojem instagramu.

• MEDIACIJA 7 /Janez Janša proti Milanu Kučanu, 1. november 2021, vila Podrožnik

"Oba sta junaka demokratizacije, junaka osamosvojitve, junaka tranzicije in najbolj znana slovenska politika. Zagotovo bom dosegel, da se bosta objela, če ne celo poljubila," nam je odločno napovedal Pahor. Neuradno smo še izvedeli, da ju bo k temu prisilil z zahtevo, da morata v obleki supati po Blejskem jezeru in preteči 56 kilometrov pri 40 stopinjah Celzija. "Če to ne bo pomagalo, jima bo Pahor predvajal vse svoje objave z instagrama. Zlomila se bosta," je optimističen predsednikov svetovalec.

To je seveda šele začetek mediacijskih postopkov. O vseh drugih vas bomo sproti obveščali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta