(TOTI LIST) Interpelacija? Ena, dve, tri? Aspirin za SDS!

23.08.2021 14:35
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nekdanji član SMC Milan Brglez na obisku pri poslanski skupini SDS.
Robert Balen

Potem ko so iz opozicije sporočili, da pripravljajo interpelacije zoper tri ministre (Simono Kustec, Andreja Vizjaka in Marjana Dikaučiča), so se nemudoma odzvali v koaliciji, poleg Gregorja Periča (SMC) tudi Danijel Krivec (SDS), ki je zapisal, da leva opozicija žal ponovno kot edini izziv vidi le rušenje vlade.

Da bi vodji največje poslanske skupine pomagali razumeti institut interpelacije, podajamo razlago njegovega strankarskega kolega Vinka Gorenaka, ki jo je strokovno podal leta 2017, ko je njegova stranka interpelirala pravosodnega ministra Gorana Klemenčiča. Tedaj je bilo to že deseta interpelacija v mandatu Cerarjeve vlade in osma, za katero je poskrbela stranka SDS.

"Vsi tisti, ki razmišljajo o tem, ali se jo splača vložiti ali ne, ter objavljajo podatke o uspelih in neuspelih interpelacijah, pravzaprav ne počno prav. Če jih ne bo, bomo imeli v DZ enoumje in tudi razvoja ne bo. To je aspirin, ki ga opozicija položi v usta koalicije, ko to zdravilo potrebuje," je tedaj pojasnil zdajšnji državni sekretar v Janševem kabinetu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta